F1 Academy / CURSA 2: Victorie magistrală pentru Abbi Pulling.

Distribuie articolul:

Abbi Pulling a reușit „dubla”, obținând a doua victorie pe străzile din Miami. Pilotul Alpine s-a impus cu un avans de 3.8s. Bianca Bustamante și Doriane Pin au completat topul 3.

Bianca Bustamante nu a repetat greșelile din prima cursă, obținând primul podium pentru McLaren. După un start bun, Bustamante s-a instalat în fotoliul de lider.

În spate, Chambers a reușit și ea un start bun. De pe locul 8, ea a ajuns pe 5. La intrarea în virajul 1, Lola Lovinfosse a fost implicată într-un incident. Ulterior, ea avea să primească o penalizare de 10 secunde.

În spatele ei, Tina Hausmann a abandonat încă din primul tur (pentru a doua cursă la rând). În turul 5, Weug a urcat pe poziția a 6-a. Bucuria a fost de scurtă durată, deoarece avea să piardă poziție după poziție. Opt tururi mai târziu, Weug se afla pe locul 13.

În turul 15, Lovinfosse a încercat un nou atac, deoarece Nobels a lăsat „ușa deschisă”, cele două rulând în tandem. Totuși, Nobels avea să își păstreze poziția.

Lovinfosse nu s-a dat bătută și a încercat un nou atac; atac care avea să se soldeze cu un contact. Din fericire, acesta nu a dus la un abandon. Totuși, Lovinfosse a mai primit o penalizare de 10 secunde.

În lupta pentru locul 2, Pin a început să pună presiune pe Bustamante. Cu toate acestea, filipineza a reușit să își păstreze poziția. În acest timp, Pulling s-a distanțat de cele două. Cu 3 tururi înainte de final, avansul ei era de 3 secunde și 3 zecimi.

După o prestație solidă, Block și-a dorit să ajungă în zona punctelor. Încercând să o depășească pe Carrie Schreiner, aflată pe locul 10, pilotul Williams a frânat prea târziu, permițându-i lui Emely De Heus să profite și să treacă de pilotul american. Între timp, Jessica Edgar a depășit-o pe Martí, în drumul său către poziția a 7-a.

Cu toate acestea, Marti nu s-a dat bătută, „plonjând” pe interiorul virajului 1, dar a depășit virajul și i-a permis pilotului de la American Express să treacă. Cu toate acestea, cursa lui Edgar s-a terminat destul de repede. Câteva viraje mai târziu, ea a pierdut aripa spate a monopostului.

După cursa din Miami, Pulling a obținut a doua victorie confortabilă a sezonului și și-a mărit avantajul față de Pin în fruntea clasamentului piloților. Diferența dintre ele este de 34 de puncte. Bustamante a obținut locul doi, în timp ce eforturile lui Pin de a se apropia -în ultimele tururi- nu s-au materializat, pilotul francez terminând la opt zecimi în spatele ei, pe locul trei.

Chambers a încheiat runda de casă pe locul al patrulea, în fața lui Weug, Hamda Al Qubaisi și Martí. Amna Al Qubaisi a reușit o revenire de pe locul 14 -pentru a termina pe locul opt în fața lui Schreiner- în timp ce De Heus (Red Bull Ford) a obținut primul său punct din acest sezon.

CE URMEAZĂ?

Faza inaugurală a sezonului s-a încheiat, iar acum campionatul se îndreaptă spre Europa. Etapa a 3-a va avea loc la Barcelona, în perioada 21-23 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *