F1 Academy: Retrospectiva startului de sezon

Distribuie articolul:

Deși Abbi Pulling a preluat conducerea în clasamentul piloților, drumul până la ultima etapă, din Abu Dhabi, este unul lung. Avem parte de un sezon imprevizibil, iar statistica primelor două etape susține acest argument.

Cu siguranță, Doriane Pin și Abbi Pulling sunt principale favorite în lupta la titlu. Deși au trecut doar două etape, este greu de crezut că vom putea avea o a treia contracandidată în lupta la titlul mondial.

În multe privințe, abordarea meticuloasă a lui Pulling se aseamănă cu cea a lui Marta García, de anul trecut – maximizarea fiecărei oportunități și un parcurs constant. În prezent, diferența de 34 de puncte dintre Pulling și Pin este cu opt puncte mai mare decât avansul pe care García îl avea față de Hamda Al Qubaisi, după desfășurarea rundei a doua (a sezonului 2023).

La Miami, Pulling a câștigat Cursa 1 cu un ecart de 5,2s, a treia cea mai mare diferență din istoria acestei serii.

Spre deosebire de Pulling, Pin are un singur obiectiv în minte – victoria. Deși nu a atins perfecțiunea pe care și-ar fi dorit-o pilotul de la Mercedes, ritmul ei din calificări și din cursa 1 de la Jeddah a arătat cât de repede s-a acomodat cu monopostul din acest sezon. La Miami, ea a întâmpinat câteva dificultăți, pilotul Prema având probleme cu balansul monopostului. Cu toate acestea, rezultatele obținute în Statele Unite nu arată acest lucru: în ambele curse, Pin a urcat pe podium.

În clasamentul echipelor, diferența dintre PREMA Racing și Rodin Motorsport este una infimă. Campionii în exercițiu se confruntă cu o concurență acerbă din partea echipei neozeelandeze, care se află la doar două puncte în spate.

Cu doi piloți în top 5 și nouă clasări în puncte, PREMA are un ușor avantaj față de rivalii lor.

Etapa de la Barcelona ar putea amesteca și mai mult lucrurile. În 2023, circuitul spaniol nu a favorizat nici una dintre cele două echipe.

Chambers a scris istorie pentru Haas, obținând primul podium al echipei americane cu un P3 în Cursa 1 de la Miami

Situația este una strânsă și în plutonulul clasamentului general. Diferența dintre locul 3 (Weug), față de ocupanta locului 7 (Hamda Al Qubaisi), este de doar 21 de puncte. În altă ordine de idei, 6 piloți au urcat pe podium în acest sezon.

Nou-venita Chloe Chambers a demonstrat deja cât de strânsă este concurenta în F1 ACADEMY. Chambers ocupă locul 4 în clasamentul general, iar evoluțiile sale au atras atenția publicului.

Având în vedere experiența superioară, se poate spune că Bianca Bustamante ar fi trebuit să fie mai aproape de topul 3 al clasamentului general. În acest sezon, filipineza a obținut doar o clasare pe podium.

În comparație cu succesul din 2023, performanțele de până acum ale MP Motorsport nu sunt la nivelul scontat. Startul de sezon a fost unul dificil, echipa aflându-se pe ultimul loc în clasamentul echipelor. Totuși, la Barcelona, situația s-ar putea îmbunătăți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *