F1, Brazilia: Max Verstappen se impune la Interlagos! Fernando Alonso reușește o cursă „magică”. Lando Norris obține un nou podium.

Distribuie articolul:

Max Verstappen câștigă MP al Brazilei! Odată cu acest succes, Max a reușit să treacă peste bariera celor 500 de puncte (într-un sezon) și a depășit numărul de victorii al lui Alain Prost. La fel ca în Sprint, Lando Norris a fost cel mai apropiat „rival” al pilotului olandez. În GP-ul de astăzi, Fernando Alonso a oferit fanilor acestui sport o nouă evoluție magică. La 42 de ani, „Nando” pare că nu și-a pierdut din abilități. Încă o dată, Alonso demonstrează că este un „Fangio” modern și un exemplu din punct de vedere al determinării…

Lucrurile au început prost pentru Ferrari, încă din timpul turului de formare. Charles Leclerc a suferit o problemă hidraulică la monopotul SF-23, care l-a „scos” din cadrul acestui GP.

La start, Lewis Hamilton și Lando Norris au reușit să treacă de piloții Aston Martin. În spate, Hulkenberg, Albon și Magnussen au fost implicați într-un incident colectiv (care a dus la apariția steagului roșu). Acest accident avea să afecteze și monopostul lui Daniel Ricciardo.

La restart, Hamilton a frânat „agresiv” la intrarea în S-urile Senna, iar Alonso a profitat de acest lucru. Spaniolul a urcat pe poziția a 3-a. În față, Lando Norris punea „presiune” pe monopostul RB19, pilotat de către Max Verstappen.

Lando a încercat și două atacuri (în S-uri și în virajul 4), însă acestea nu au avut succesul scontat. Treptat, Max Verstappen a început să se distanțeze, iar pilotul britanic a rămas pe poziția secundă.

Mercedes a confirmat încă odată, forma dezamăgitoare arătată în Sprint. În primul stint, pe pneurile soft, Hamilton a pierdut aroximativ 8s (raportat la Alonso), până la momentul intrării la boxe. Mai mult, în spatele său s-a format un „trenuleț” de piloți, „trenuleț” compus din Russell, Perez, Stroll și Sainz.

Ulterior, odată cu opririle la standuri, Mercedes a început să piardă poziții în clasament. Hamilton a terminat cursa pe locul 8, în timp ce învingătorul de anul trecut, George Russell a abandonat. Aparent, problemele apărute la setup, probleme care au dus la uzura accentuată a pneurilor spate, nu au putut fi rezolvate.

Necazul unora, bucuria altora… Aston Martin a avut cea mai convingătoare evoluție din acest sezon (din punct de vedere al punctelor adunate). Printre altele, reîntoarcerea la vechea configurație aero, „a dat roade” pentru echipa lui Lawrence Stroll.

Fernando Alonso a reușit o cursă „impecabilă”, oferind încă un moment magic, fanilor prezenți la fața locului și spectatorilor care au văzut această cursă. Pilotul Aston Martin a reușit să îl țină în spate pe Sergio Perez (în lupta pentru poziția a 3-a), pe parcursul a aproximativ 30 de tururi.

Cu 2 tururi înainte de final, în virajul 1, Checo l-a depășit pe Fernando. Totuși, turul următor, Perez a ratat punctul de franare la intrarea în același viraj, iar Alonso a „înhățat” oportunitatea ivită. La intrarea în virajul 4, Alonso și-a recâștigat poziția. Cu siguranță, acest duel va intra în istoria F1. La final, diferența a fost de doar 53 de sutimi (între Perez și Alonso).

Fernando Alonso: „Cursa mea a fost agitată, în utlimele 30 de tururi. Când m-a depășit, am crezut că s-a terminat totul. Turul următor, el a făcut o greșeală în primul viraj, și mi-am propus să îl atac. Am reușit să îmi recapăt poziția.”

După-amiaza perfectă a celor de la Aston Martin, a fost completată de Lance Stroll. Pilotul canadian a terminat cursa pe poziția a 5-a, în fața lui Carlos Sainz.

Pierre Gasly aduce puncte importante celor de la Alpine. Acesta a terminat pe locul 7, după o depășire efectuată asupra lui Lewis Hamilton. Esteban Ocon, unul din „protagoniștii” zilei de ieri (alături de Fernando Alonso), a câștigat ultimul punct pus în joc.

Menționam sâmbătă, evoluția remarcabilă a lui Yuki Tsunoda. Pilotul japonez „s-a simțit bine” la Interlagos. Astfel, deși a plecat în cursă de pe poziția a 16-a, Tsunoda a terminat pe 9. După etapa din Brazilia, Alpha Tauri își „consolidează” poziția a 8-a (în clasamentul constructorilor).

Logan Sargeant, Nico Hulkenberg, Daniel Ricciardo și Oscar Piastri au terminat acest GP, în afara topului 10.

Alfa Romeo, la fel ca Mercedes, a „imitat” forma arătată în Sprint. Valtteri Bottas și Zhou Guanyu s-au alăturat listei piloților, care au părăsit „prematur” această întrecere.

După emoțiile cursei braziliane, Las Vegas va găzdui următoarea etapă (18 noiembrie). Astfel, mai avem doar două etape, până la încheierea sezonului 2023…

Un comentariu la „F1, Brazilia: Max Verstappen se impune la Interlagos! Fernando Alonso reușește o cursă „magică”. Lando Norris obține un nou podium.

  1. Pingback: Sergio Perez se declară „mulțumit și încântat", în contextul „bătăliei" pe care a avut-o cu Fernando Alonso, pe circuitul de la Interlagos. — APEX MOTORSPORT NEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *