F1, Imola: Max Verstappen se impune în fieful Scuderiei Ferrari.

Distribuie articolul:

Max Verstappen a câștigat cursa de la Imola, GP-ul de casă al celor de la Ferrari (alături de Monza). Este al 3-lea succes al pilotului Red Bull pe acest circuit, ocazie cu care l-a egalat (din nou) pe Ayrton Senna. Victoria lui Verstappen nu a fost una ușoară: campionul mondial în exercițiu a trebuit să facă față presiunii exercitate de Lando Norris. Câștigătorul etapei precedente a redus ecartul la doar o secundă în ultimele tururi, dar efortul său s-a dovedit a fi insuficient. Pe teren propriu, Ferrari a trebuit să se mulțumească doar cu podiumul lui Leclerc. De 18 ani, la Imola, Scuderia nu s-a mai aflat într-o situație similară. Atunci, în 2006, Michael Schumacher s-a impus în MP al Statului San Marino.

Startul cursei a fost unul lispit de incidente. Verstappen a avut o plecare bună, fiind urmat de către Lando Norris și Charles Leclerc. Monegascul a avut o intrare mai agresivă în virajul Tamburello. Din fericire, nu au existat urmări…

Pe durata a trei sferturi din cursă, Verstappen a reușit să își creeze un ecart substanțial față de Lando Norris. În ultima parte a GP-ului, avansul a ajuns la 7s.

Totuși, olandezul a început să aibă probleme cu pneurile, iar învingătorul de la Miami a recuperat aproape tot deficitul. Cu 3 tururi înainte de finalul cursei, Norris se afla la doar o secundă și o zecime in spatele monopostului RB19.

Din păcate pentru Norris, britanicul a avut DRS doar în ultimul tur. Totuși, având în vedere circumstanțele (Imola este un circuit unde depășirile sunt extrem de greu de executat), Norris a avut o prestație foarte bună; prestație care a fost recompensată de către fani, Lando Norris fiind votat pilotul zilei.

La interviurile acordate la finalul cursei, Verstappen a subliniat dificultățile pe care le-a avut în acest GP: „Toată cursa a trebuit să merg la limită.”

„Am fost convingători pe pneurile medium. Pe anvelopele hard a fost mult mai dificil, mai ales în ultimele 15 tururi. Nu mai aveam aderență.”

„L-am văzut pe Lando, a trebuit să forțez. Când mergi la limită nu este prea plăcut, poți face greșeli. Din fericire, eu nu am greșit. Sunt foarte fericit cu victoria pe care am obținut-o astăzi.”

Charles Leclerc a completat podiumul, în fața lui Carlos Sainz și Oscar Piastri. Podiumul lui Leclerc este o palidă consolare, având în vedere că fanii Scuderiei se așteptau la o victorie.

Lewis Hamilton a terminat al 6-lea, după o „excursie” prin zona de pietriș a virajului Acqua Minerali. În clasament, Hamilton a fost urmat de coechipierul său, George Russell (care a avut un pitstop în plus).

În zona punctelor au încheiat și Sergio Perez, Lance Stroll (cea mai bună cursă dim acest sezon pentru canadian) și Yuki Tsunoda.

Imola a fost o cursă lipsită de istoric, în ciuda finalului relativ tensionat. „Marele Circ” revine săptămâna viitoare, la Monaco, una din etapele „clasice” ale F1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *