F1, Las Vegas: Pole pentru Charles Leclerc! Verstappen și Russell completează topul 3. Evoluție entuziasmantă pentru Williams.

Distribuie articolul:

Charles Leclerc a dominat sesiunea de calificări a GP-ului din Las Vegas, obținând pole-ul cu numărul 23 al carierei (cu unul mai mult decât Fernando Alonso). Din punct de vedere al performanței sportive, Ferrari a obținut primele 2 locuri ale grilei de start. După incidentul din FP1 (datorat organizatorilor), Carlos Sainz a primit o penalizare de 10 poziții. Astfel, topul 3 este completat de Max Verstappen și George Russell.

Ferrari a dominat calificările.

În toate cele 3 părți ale sesiunii de calificări, Ferrari s-a aflat pe primele două poziții, ordinea fiind identică: Leclerc și Sainz.

Max Verstappen a profitat de „retrogradarea”pe grilă , primită de către iberic. Pilotul olandez nu a avut un ritm mai bun decât cele două monoposturi Ferrari (de altfel, a și abandonat ultima încercare din Q3). Cu toate acestea, perspectivele sunt foarte bune pentru Max Verstappen, în ceea ce privește cursa de mâine.

Linia a doua a grilei de start a fost acontată de către George Russell și Pierre Gasly, în fața celor două monoposturi Williams.

Rezultat mare pentru Williams.

Previzibil, Williams a „profitat” de configurația acestui circuit (care se potrivește cu „punctele forte” ale mașinii britanice), și a obținut un nou rezultat remarcabil. Pentru Logan Sargeant (care va pilota pentru Williams și în 2024), aceasta este doar a doua prezență în Q3.

Topul 10 a fost completat de către Valterri Bottas, Kevin Magnussen, Fernando Alonso (spaniolul nu a reușit să își îmbunătățească timpul, în ultima încercare din Q3) și Lewis Hamilton.

Hamilton și Perez s-au oprit în Q2.

Britanicul, alături de Sergio Perez, nu a reușit să ajungă în secțiunea finală a calificărilor. Totuși, penalizarea primită lui Sainz, l-a propulsat pe Hamilton în linia a 5-a.

La fel precum septuplul campion mondial, Perez a avut o evoluție dezamăgitoare. Totuși, în contextul luptei pentru poziția secundă (în clasamentul general), acest rezultat nu este foarte relevant. În Q2, s-au mai oprit Nico Hulkenberg, Lance Stroll și Daniel Ricciardo.

McLaren, evoluție mediocră.

Prima surpriză majoră petrecută în calificări, a reprezentat-o ieșirea „prematură” a monoposturilor McLaren (la finalul Q1).

Cel mai probabil, „explicația” acestui rezultat cu mult sub așteptările fanilor, este reprezentată de temperaturile foarte scăzute la nivelul asfaltului. Într-o situație asemănătoare s-a aflat și Alpha Tauri, în calificările pentru MP al Braziliei.

Alături de piloții McLaren, nu au trecut în Q2, Esteban Ocon, Zhou Guanyu și Yuki Tsunoda. De altfel, Ocon a fost implicat într-un incident cu Max Verstappen (fără urmări serioase).

După o sesiune de calificări interesantă, cursa va avea loc mâine (ora 08.00). Digi Sport 4, Prima Sport 1 și Orange Sport 3 vor transmite acest eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *