F1, Miami: Așteptarea a luat sfârșit! Lando Norris se impune într-un GP! Verstappen și Leclerc completează podiumul. Alpine, în zona punctelor.

Distribuie articolul:

Victorie meritată pentru Lando Norris, la Miami! Primul succes al carierei pentru pilotul britanic, după o așteptare de 5 ani. Lando Norris se alătură unei liste formate din piloți precum Jean Alesi, Robert Kubica sau George Russell. Norris devine al 21-lea pilot originar din Marea Britanie, care se impune într-un GP. Totodată, McLaren câștigă o cursă după o pauză de 2 ani și 8 luni. Precedenta victorie a fost reușită de Daniel Ricciardo, la Monza, în 2021. Alături de evoluția lui Lando Norris, nu trebuie să uităm de prestațiile lui Yuki Tsunoda (locul 7) și Esteban Ocon (poziția a 10-a).

La fel ca anul trecut, Max Verstappen a avut un start aproape perfect de sezon (cu excepția abandonului din Australia). Însă, la Miami, campionul mondial nu a putut să își apere precendentele două victorii (obținute în acest loc). A doua jumătate a cursei a fost dominată de pilotul McLaren.

Într-adevăr, Norris a beneficiat de prezența SC-ului; SC cauzat de un contact între monopostul Haas (pilotat de Kevin Magnussen) și monopostul Williams (pilotat de Logan Sargeant). Însă, ritmul său pe pneul hard a fost extraordinar de bun, Lando reușind să se distanțeze la peste 7s de Max Verstappen. Astfel, comparativ cu sezonul precedent, Red Bull pare că și-a mai pierdut din avantajul față de adversari. Desigur, în continuare, avantajul este unul considerabil…

Ferrari nu a adus nici un upgrade, la Miami. Cu toate acestea, Leclerc și Sainz au terminat în top 5. În ciuda incidentului din FP1, Charles a ocupat ultima treaptă a podiumului. Inițial, Sainz a terminat pe poziția a 4-a. Pilotul iberic avea să fie penalizat însă de către stewarzi, din cauza unui incident cu Oscar Piastri. Coechipierul lui Lando Norris a suferit avarii la aripa față (care au necesitat o oprire la standuri), iar australianul a terminat cursa în afara punctelor.

Sergio Perez a profitat de penalizarea primită de Sainz. Pilotul Red Bull a încheiat la marginea podiumului, la capătul unei evoluții anonime. În a doua jumătate a cursei, „Checco” a fost supus presiunii de către Lewis Hamilton.

Mercedes a reușit să „limiteze” daunele (cel puțin prin Hamilton). Multiplul campion mondial a obținut un meritoriu loc 6, în timp ce George Russell a văzut steagul în pătrățele de pe poziția a 8-a. Yuki Tsunoda s-a intercalat între cei 2 piloți ai „Săgeților Argintii”.

La Miami, putem spune că Alpha Tauri a avut un weekend bun. În Sprint, Ricciardo a reușit să se apropie de forma sa originală. În GP, a venit rândul lui Tsunoda să performeze. Japonezul a fost unul dintre cei mai buni piloți ai acestei curse.

La fel ca anul trecut, Aston Martin are probleme cu upgrade-urile. Totuși, Alonso a reușit să obțină două puncte. Având în vedere și poziția ocupată în calificări, o clasare în puncte este un rezultat decent.

Alături de Norris și Tsunoda, Esteban Ocon a fost unul din performerii acestui GP. Francezul a adus un punct celor de la Alpine. Mai mult, Ocon „s-a apărat ca un leu” în fața lui Fernando Alonso, fostul său coechipier de la Alpine. Până la urmă, Alonso a izbutit să îl depășească. Însă, având în vedere materialul de concurs, Ocon a reușit una dintre cele mai bune curse ale carierei.

După 6 etape în care am avut 3 învingători diferiți, F1 poposește în Europa, la Imola. Astfel, odată cu această etapă, „Marele Circ” își începe periplul prin „Bătrânul Continent”. Până atunci, urmează o pauză de două săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *