Fabio Quartararo: „Am încredere în Yamaha, am încredere în mine și știu că vom reveni în lupta la vârf.”

Distribuie articolul:

Fabio Quartararo a admis că decizia de a rămâne la Yamaha „nu a fost una ușoară”, dar campionul francez crede în proiectul echipei nipone.

Rider al celor de la Yamaha încă din sezonul 2019 (anul său de debut la clasa mare), Quartararo a obținut trei victorii pentru echipa satelit (Petronas), înainte de a obține titlul mondial la finalul sezonului 2021.

Totuși, Quartararo nu a mai câștigat o cursă din anul 2022, sezonul 2023 fiind, la rândul său, unul extrem de dezamăgitor. Francezul a terminat doar pe locul 10 în clasamentul general.

Fabio Quartararo: „Decizia mea de a rămâne la Yamaha nu a fost una ușoară, dar cred că aș fi comis o greșeală dacă plecam. Am încredere în Yamaha, am încredere în mine și stiu că vom reveni în lupta la vârf.”

„Pentru mine a fost important să am o situație clară a viitorului meu. Decizia pe care eu am luat-o, a fost influențată de munca depusă de către echipă. Începând cu luna ianuarie, Yamaha a făcut o treabă foarte bună.”

„Este o revoluție în cadrul echipei. Este ceva nou, asta nu s-a întâmplat în precedentele două sezoane.”

„Sunt foarte fericit cu inginerii noi, ei au schimbat etica muncii. De asemenea, inginerii japonezi au o mentalitate corectă, indrăzneață, iar acest lucru se vede și în cadrul programului de dezvoltare.”

„Deci, cred că echipa se află într-o situație bună. Ne mai lipsesc doar mici aspecte; aspecte care ne împiedică să luptăm pentru pozițiile de top.”

După 5 etape, Quartararo se află pe locul 12 în clasamentul general. Pilotul francez a obținut 25 de puncte, de departe cel mai bun punctaj al unui rider care pilotează pentru o grupare japoneză.

Sursă imagine: Facebook, Fabio Quartararo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *