Felipe Massa: „În urma unei discuții purtate cu fiul meu, am început să lupt pentru titlul din 2008.”

Distribuie articolul:

Dacă, v-ați întrebat în ultimele luni, de ce Felipe Massa a început să își caute dreptatea în justiție (cu privire la deznodământul sezonului 2008), răspunsul este unul destul de simplu: o discuție purtată cu fiul său.

Inițial, Massa și-a „motivat” acțiunea în justiție, datorită unei declarații făcute de Bernie Ecclestone. Conform fostului „șef” al F1, adevărul despre accidentul produs de Nelson Piquet Jr., la Singapore, s-a știut încă din sezonul 2008. Totuși, pentru a nu fi afectată integritatea „Marelui Circ”, nu au fost luate măsuri punitive.

La începutul acestui an, Massa a „adunat” un grup de avocați pentru a cere despăgubiri, și pentru a „anula” rezultatul cursei din Singapore. Astfef, brazilianul ar deveni campion mondial (al sezonului 2008), dacă ar avea câștig de cauză.

Conform lui Felipe Massa, totul a pornit de la o discuție purtată cu fiul său.

În cadrul podcast-ului Track Limits, Massa a vorbit despre acest subiect: „După 15 ani, am reușit să adun o echipă mare de avocați din Brazilia, Anglia, Franța, Elveția și SUA.”

Am reușit să formăm o echipă mare, o echipă profesionistă, pentru a putea înțelege dacă după 15 ani, mai schimba ceva.”

Nu este corect pentru acest sport și nu este corect să pierzi un campionat din cauza unei curse cu un rezultat manipulat, așa că de aceea am decis să fac asta.

De asemenea, fiul meu, care are 13 ani, a venit la mine și mi-a spus: „Ești campion, așa că trebuie să faci ceva, trebuie să muncești și trebuie să arăți că totul a fost manipulat. Rezultatul nu este corect nici pentru sport, și nici pentru fani.

Așa că, în urma acestei discuții, am decis să facem asta. De asemenea, interviul lui Bernie ne-a ajutat foarte mult.”

FIA și FOM au deschis o anchetă internă și au solicitat recent o ultimă prelungire a termenului inițial, stabilit de echipa juridică a lui Massa, de la 12 octombrie la 15 noiembrie.

Avem un articol mai in detaliu in legatura cu ”Crashgate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *