FIA: Invazia suporterilor pe circuit la MP al Braziliei, a fost o „situație inacceptabilă”

Distribuie articolul:

FIA a decis că organizatorii Marelui Premiu al Braziliei au creat o „situație inacceptabilă”, permițând o invazie pe pistă care ar fi putut avea „consecințe dezastruoase”.

După ce pilotul echipei Red Bull, Max Verstappen, a trecut linia de sosire cu opt secunde în fața lui Lando Norris, „un grup mare” de spectatori a „pătruns” pe circuit.

Acest lucru s-a întâmplat în virajul 1, în timpul turului de „onoare”, în timp ce mașinile se aflau încă pe pistă. Deși nu au existat răniți, comisarii au convocat oficialii cursei din cauza unor probleme serioase de siguranță.

Există o oră convenită la care porțile se deschid pentru a permite fanilor să intre pe pistă, astfel încât mulți dintre ei să se îndrepte spre linia dreaptă de start-sosire pentru ceremonia de premiere.

După ce a analizat probele de pe camerele de supraveghere și după ce a „audiat” organizatorii cursei, FIA a decis că nu au fost respectate măsurile de siguranță.

Conform FIA: „[Organizatorii] au recunoscut și-au recunoscut vina în ceea ce privește protocoalele de securitate și măsurile de siguranță.

„[Aceștia] au fost de acord cu raportul delegatului sportiv al FIA și al directorului de cursă. A fost o situație inacceptabilă care ar fi putut avea consecințe dezastruoase.”

Până la 30 ianuarie 2024, organizatorii trebuie „să prezinte celor de la FIA un plan de remediere al acestor probleme.”

Un număr record de 267.000 de spectatori au fost prezenți la Interlagos, în acest weekend.

La începutul acestui weekend, s-a anunțat că GP-ul Braziliei a acceptat o prelungire a contractului pe încă cinci ani care, adăugată la acordul existent, va menține cursa în calendarul F1 până în sezonul 2030.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *