FIA NU VA LUA NICI O MĂSURĂ PUNITIVĂ ÎMPOTRIVA LUI TOTO ȘI SUSIE WOLFF.

Distribuie articolul:

Probabil, pentru a pune capăt unei situații care arunca o lumină proastă asupra integrității „Marelui Circ”, FIA a anunțat într-un comunicat oficial că pune capăt investigației referitoare la posibila „scurgere de informații”, care a dus la scandalul ce i-a avut în prim plan pe Toto și Susie Wolff.

În ultimele zile, F1 s-a confruntat cu un scandal de proporții…

FIA a anunțat că analizează un presupus conflict de interese între „un director de echipă din Formula 1 și un membru al personalului FOM”, după ce au fost exprimate îngrijorări cu privire la informațiile pe care le împărtășeau între ei.

© Copyright: Batchelor / XPB Images

Deși FIA a ales să nu dezvăluie numele persoanelor implicate, presa susținea că ar fi vorba de șeful echipei Mercedes, Toto Wolff, și de directorul F1 Academy, Susie Wolff. Cei „incriminați” au negat o potențială încălcare a regulamentului.

Ulterior, celelalte 9 echipe de Formula 1 au publicat comunicate oficiale în care negau (la rândul lor), o potențială sesizare la FIA (pe baza acestui subiect).

© Copyright: Batchelor / XPB Images

Cel mai probabil pentru a pune capăt acestei situații controversate, FIA a publicat următoarea declarație: „În urma unei revizuiri Codului de conduită și a Politicii privind conflictul de interese din cadrul Formula One Management (FOM) și a confirmării faptului că există măsuri de protecție adecvate pentru a atenua orice potențial conflict, FIA este convinsă că integritatea și modul de funcționare a FOM este suficient de bine pus la punct, pentru a preveni orice divulgare neautorizată de informații confidențiale.”

„FIA poate confirma că nu există nicio investigație în curs de desfășurare în ceea ce privește anchete etice sau disciplinare care să implice vreo persoană. În calitate de organism de reglementare, FIA are datoria de a menține integritatea sporturilor cu motor la nivel mondial. FIA își reafirmă angajamentul față de integritate și corectitudine.”

Aparent, această decizie ar trebui să pună capăt scandalului…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *