Francesco Bagnaia: „2024 este anul adevărului. Marc Marquez nu va schimba lucrurile. Toți riderii Ducati vor fi rapizi.”

Distribuie articolul:

La prezentarea schemei de culori pe care Ducati o va afișa în sezonul 2024 (eveniment care a avut loc la Madonna di Campiglio), Pecco Bagnaia a oferit o serie de declarații. În opinia lui, Marc Marquez nu va produce un impact semnificativ la noua sa echipă. De asemenea, Bagnaia nu a negat negocierile contractuale pe care le poartă cu Ducati.

Pecco Bagnaia: „Nu sunt bun la făcut subiecte de discuție pentru presă, dar, așa cum voi (mass-media) ați sugerat, 2024 va fi anul adevărului.”

Raportat la anul precedent, sper că acest sezon va fi unul diferit. Stagiunea trecută am avut doar 7 accidente. Totuși, 5 dintre ele au avut loc în cadrul unei curse.”

„Ar fi bine să reduc acest număr (al accidentelor). Eu cred că anul acesta, cu 44 de curse (sprinturi + curse principale), va trebui să am evoluții constante. Mereu îmi doresc să fiu în top.”

Bagnaia nu a negat faptul că își dorește să rămână la Ducati, pe o perioadă mai lungă de timp. Campionul mondial în exercițiu susține că echipa italiană are un obiectiv asemănător.

„Vom vedea, dar îmi doresc un viitor în roșu. Nu pot nega faptul că port negocieri cu Ducati, iar obiectivul este să îmi prelungesc contractul.”

În opinia lui Bagnaia, Marc Marquez nu va produce un impact deosebit la Gresini. Campionul mondial în exercițiu susține că: „Toți riderii Ducati vor fi rapizi.”

Motocicleta pe care Marquez o va pilota (Ducati, specificație 2023), este o motocicletă câștigătoare. Știu că mereu se discută pe seama acestui subiect, însă lucrurile vor rămâne la fel. Sunt convins că toți riderii Ducati vor fi rapizi.”

Riderul italian a vorbit și despre plecarea lui Massimo Bartolini, la Yamaha (unde va ocupa funcția de director tehnic). Bagnaia este „sigur” că, în 2024, echipele nipone vor inregsitra un progres semnificativ.

Sunt sigur că Honda și Yamaha vor progresa. Anul trecut, Aprilia și KTM au făcut un pas înainte.”

„Honda și Yamaha au la dispoziție mai multe teste decât noi, iar acest lucru se va vedea. De asmenea, Yamaha îl va avea în echipă și pe Massimo Bartolini.”

„El a fost o persoană foarte importantă în cadrul proiectului nostru. Îmi pare rău că a plecat. Cu toate acestea, Nicolo Mancinelli este o persoană de încredere. Sunt convins că va face o treabă foarte bună.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *