Franco Colapinto îl va înlocui pe Logan Sargeant pentru restul sezonului la Williams
Distribuie articolul:

După un grand prix de coșmar în Olanda, Logan Sargeant a fost destituit din postura de pilot al echipei Williams. În locul americanului, teamul condus de James Vowles l-a selectat pe Franco Colapinto, pilotul academiei Williams.

Argentinianul, în vârstă de 21 de ani, va concura pentru tot restul sezonului la Williams. Actualmente, el concura în Formula 2 alături de MP Motorsport și ocupă locul al cincilea în clasamentul general, cu 92 de puncte. În 2024, Colapinto a impresionat prin constanța rezultatelor obținute, cea mai bună clasare fiind victoria adjudecată în sprintul de la Imola.

„Este o onoare să-mi fac debutul în Formula 1 cu Williams – din asta sunt făcute visele.  Echipa are o istorie atât de uimitoare și o misiune de a reveni în frunte la care abia aștept să iau parte.  Venirea în F1 la mijlocul sezonului va fi o curbă de învățare enormă, dar sunt pregătit pentru provocare și sunt pe deplin concentrat să lucrez cât de mult pot cu Alex și echipa pentru a face un succes.” a declarat Colapinto, noul pilot Williams.

„Înlocuirea unui pilot la mijlocul sezonului nu este o decizie pe care am luat-o cu ușurință, dar credem că acest lucru oferă echipeiWilliams cea mai bună șansă de a concura pentru puncte în restul sezonului. Tocmai am adus un upgrade important mașinii și trebuie să maximizăm fiecare oportunitate de a obține puncte într-o luptă remarcabil de strânsă la mijlocul clasamentului.  De asemenea, credem în investițiile în tinerii noștri piloți din cadrul Williams Racing Driver Academy, iar Franco are o oportunitate fantastică de a demonstra de ce este capabil în ultimele nouă runde ale sezonului. ” a declarat James Vowles, team principalul echipei britanice.

Logan Sargeant a debutat în Formula 1 în 2023 și a fost deseori criticat pentru lipsa de valoare și de rezultate. Cea mai bună prestație a americanului în 2024 a fost clasarea pe locul 11 în Marele Premiu al Marii Britanii de la Silverstone. De-a lungul scurtei sale cariere în Formula 1, fostul pilot Williams și-a adjudecat doar un singur grație clasării pe locul al zecelea de la Austin din 2023.

„Acest lucru este, fără îndoială, incredibil de greu pentru Logan, care a dat totul de-a lungul timpului său cu Williams, și vrem să-i mulțumim pentru toată muncă să grea și atitudinea pozitivă. 

„Logan rămâne un pilot talentat și îl vom sprijini pentru a-și continua carieră de pilot pe viitor. Știu că Franco are o mare viteză și un potențial uriaș și așteptăm cu nerăbdare să vedem ce poate face în Formulă 1.” a concluzionat Vowles

Franco Colapinto este primul pilot argentinian care va concura în acest secol în Formula 1. Ultimul pilot din țara sud americană care a concurat în Marele Circ a fost Gaston Mazzacane în 2000 alături de Minardi.