Franco Colapinto răspunde zvonurilor despre un loc la Audi după performanța remarcabilă de la Baku

Distribuie articolul:

Franco Colapinto, pilotul argentinian care a impresionat prin evoluția sa recentă pentru echipa Williams, a clarificat că este concentrat pe finalul sezonului 2024 de Formula 1, în ciuda speculațiilor care îl leagă de un posibil loc la Audi în 2025. Colapinto, un absolvent al campionatului de Formula 2, a atras atenția la Marele Premiu al Azerbaidjanului, unde a reușit să ajungă în Q3 și să obțină puncte în doar a doua sa cursă pentru echipa din Grove, de la înlocuirea lui Logan Sargeant la mijlocul sezonului.

Colapinto s-a luptat pentru a ajunge pe locul opt pe străzile din Baku

Performanța sa din Baku a adus echipei Williams prima clasare în puncte dublă de la Marele Premiu al Statelor Unite din 2023, dar și primul argentinian care a punctat în F1 din 1982, când Carlos Reutemann reușea această performanță. Drept urmare, mulți fani și-au exprimat opinia că Colapinto merită un loc permanent pe grilă în 2025, mai ales în contextul în care echipa Williams a semnat deja cu Carlos Sainz de la Ferrari pentru a face echipă cu Alex Albon, lăsând doar câteva locuri disponibile la Sauber și Red Bull.

Întrebat despre zvonurile care îl leagă de un loc la viitoarea echipă de uzină Audi și despre sprijinul unor vedete argentiniene precum Lionel Messi și Sergio Aguero, Colapinto a răspuns modest: „Este minunat că se vorbește despre aceste lucruri, dar eu nu am nici o idee despre ce se va întâmpla. Sunt foarte recunoscător pentru oportunitatea pe care James Vowles și Williams mi-au oferit-o, iar ceea ce realizăm împreună este incredibil, având în vedere că este doar a doua mea cursă.”

Șeful echipei Williams, James Vowles, este deosebit de mândru de eforturile lui Colapinto de până acum

Colapinto și-a exprimat recunoștința față de echipa Williams, subliniind că, în acest moment, singurul său obiectiv este să rămână concentrat pe sezonul curent: „Nu am idee ce se va întâmpla în 2025, dar am o echipă de manageri care se ocupă de aceste aspecte. Eu sunt aici să mă bucur de fiecare moment și să fac tot posibilul pentru a rămâne în Formula 1. A fost visul meu încă de mic copil și mă bucur să-l trăiesc acum.”

Pilotul de 21 de ani a adăugat că este extrem de mândru de contribuția sa la progresul echipei Williams, care a urcat de pe locul 9 pe locul 8 în clasamentul constructorilor: „Echipa face o treabă extraordinară, iar mașina se îmbunătățește cu fiecare sesiune. Mă simt din ce în ce mai confortabil la volan și este uimitor să văd cum am dublat punctele obținute de echipă într-un singur weekend. Abia aștept să continuăm această colaborare și să aducem și mai multe rezultate bune.”

Indiferent de ceea ce va aduce viitorul, Franco Colapinto pare să fie pe drumul cel bun, cucerindu-și fanii și echipa prin atitudinea sa pozitivă și determinarea de a reuși în cel mai competitiv sport cu motor din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *