Gigi Dall’Igna: „ Nu mă deranjează dacă Marc Marquez va fi campion mondial cu Ducati. Imaginea echipei nu va fi afectată.”

Distribuie articolul:

Directorul general al Ducati, Gigi Dall’Igna, crede că imaginea celor de la Ducati nu va fi afectată deloc, chiar dacă Marc Marquez ar obține titlul mondial în 2024.

Marc Marquez, septuplul campion mondial la clasa regină, a părăsit Honda la sfârșitul anului trecut pentru a se alătura echipei Gresini. În 2024, Marc va avea la dispoziție motocicleta Ducati din sezonul precedent.

Deși reprezentanții marcii italiane au subliniat în repetate rânduri că Dall’Igna nu are nicio influență asupra alegerii piloților echipei din Faenza, transferul lui Marquez la Gresini, nu ar fi fost posibil fără acordul conducerii Ducati.

Surse din interiorul Ducati au lăsat să se înțeleagă că sosirea lui Marquez a fost considerată ca fiind o problemă, în contextul formării unei potențiale rivalități (între el și ceilalți piloți ai mărcii italiene).

Însă, Dall’Igna insistă că sosirea lui Marquez nu ar trebui să creeze niciun fel de fricțiune.

Sincer, nu văd de ce Marc ar trebui să fie o problemă pentru Ducati„, a declarat Dall’Igna pentru Motorsport.com. „Este contraproductiv dacă un campion vrea să concureze cu motocicleta ta? Mi-e greu să văd cum ar putea fi asta un dezavantaj.

„Căutăm piloți competitivi care vor să concureze pe motocicleta noastră, acesta este obiectivul pe care îl avem.”

Ducati va încerca să repete succesul obținut în 2023. Francesco Bagnaia s-a impus la piloți, în timp ce Ducati a câștigat titlul la constructori, doborând în același timp și toate recordurile stabilite anterior, inclusiv numărul de victorii: 17 în 20 de GP-uri.

Dall’Igna consideră că dacă Marquez, (pe care mulți îl văd ca fiind unul dintre favoriții la titlu în 2024) va câștiga campionatul pe o motocicletă de specificație 2023, asta nu va submina progresul tehnic al celor de la Ducati, progres înregistrat cu noua motocicletă.

Dacă Marc va câștiga următorul campionat, se va întâmpla datorită faptului că a fost cel mai bun.”, a declarat Dall’Igna.

„Situația este foarte simplă. Nu văd cum poate fi afectată imaginea Ducati. Nu m-am gândit niciodată dacă contează mai mult pilotul sau motocicleta. Combinația pilot-motocicletă îți aduce succesul.

„Pentru mine, faptul că cineva va câștiga campionatul mondial cu un prototip din anul precedent nu reprezintă o problemă. Acest lucru s-a mai întâmplat în trecut. Gabor Talmacsi a câștigat titlul la 125 cmc pe o Aprilia care era cu un an mai veche decât cea a lui Hector Faubel, care era rivalul său direct în lupta la titlu.”

„Marco Simoncelli a fost încoronat campion la 250cc (2008) după ce a început anul cu motocicleta din anul precedent și a câștigat curse cu ea. Apoi, la sfârșitul sezonului, a primit noua motocicletă”, își amintește Dall’Igna.

„Obiectivul meu este să câștig și trebuie să folosesc toate metodele pe care le am la dispoziție pentru a realiza acest lucru. În cele din urmă, se poate întâmpla ca noul prototip să nu îmbunătățească performanțele obținute de cel vechi. Așa că, nu mă deranjează dacă Marquez va câștiga titlul.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *