Helmuth Marko: „Max Verstappen nu și-a atins încă potențialul maxim.”

Distribuie articolul:

Max Verstappen a doborât numeroase recorduri pe parcursul sezonului 2023. Performanțele sale din acest an reprezintă o bornă greu de atins sau de depășit, în sezoanele viitoare ale „Marelui Circ”. Cu toate acestea, Marko consideră că Verstappen: „Nu și-a atins încă potențialul maxim.”

Helmuth Marko: „El (Verstappen) poate atinge limita unui monopost, în orice situație existentă. Dacă i se transmite pe radio, că poate primi o penalizare, Verstappen crește ritmul imediat și iese din afara zonei cu probleme. Totul îi iese atât de ușor.”

„Este foarte bun, din punctul de vedere al management-ului pneurilor. Max poate pilota la limită, fără să își distrugă cauciucurile.”

Cu toate acestea, în viziunea lui Marko, Verstappen își poate îmbunătăți nivelul „din toate punctele de vedere”, în sezoanele care vor urma.

Opinia pe care o are Helmuth Marko, trebuie luată în considerare. Austriacul a fost un pilot de curse talentat, care (cel mai probabil), ar fi ajuns la Ferrari în sezonul 1973. Din păcate, un accident petrecut la MP al Franței (ediția din 1972), i-a pus capăt carierei sale în sporturile cu motor.

De asemenea, chiar dacă Verstappen a avut un sezon aproape perfect, lucrurile ar putea sta diferit (începând cu 2024). Competiția ar putea fi mult mai puternică. McLaren, Ferrari și Mercedes au redus ecartul considerabil, ecart care îi separa de echipa campioană la începutul acestui sezon.

Astfel, Max poate că va fi nevoit să își ridice „nivelul”, pentru a face față noilor provocări ale rivalilor lui (în lupta pentru victorii sau titluri mondiale).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *