Imola: A fost făcut public programul evenimentelor dedicate lui Ayrton Senna și Roland Ratzenberger.

Distribuie articolul:

Autoritățile regiunii Emilia Romagna, primarul localității Imola, Panieri, și guvernatorul Bonaccini au prezentat programul comemorativ dedicat memoriei lui Ayrton Senna și Roland Ratzenberger, de la a căror moarte se împlinesc 30 de ani. În rândurile de mai jos, prezentăm programul evenimentelor (care se vor desfășura între 21 martie și 2 iunie).

Stefano Domenicali și Bianca Senna (președintele fundației Senna și nepoata legendarului brazilian) au susținut o conferință de presă în provinica Emilia Romagna, locul unde vor avea loc activitățile comemorative.

De acestea se vor ocupa „Institutul Ayrton Senna”, Ministerul Afacerilor Externe și provincia Emilia Romagna. Data de 1 mai (ziua morții lui Senna) va reprezenta „apogeul” acestor activități.

Evenimentele vor începe în data de 21 martie (ziua în care s-a născut Ayrton Senna). La Muzeul San Domenico, va fi inaugurată expoziția fotografică „Magic. Ayrton Senna -Imola 1994-2024.”

Fotografii alb negru realizate de Angelo Orsi (unul din prietenii lui Ayrton Senna) și Mirco Lazzari vor fi afișate. Expoziția va cuprinde 94 de fotografii. Aceasta este dedicată zilei de naștere a lui Ayrton, însă, numărul 94 este deidcat anului morții triplului campion mondial (1994).

Angelo Orsi va dezvălui și „latura umană” lui Ayrton Senna (în aceste fotografii), pe lângă „latura de campion”.

Pe 23 martie, participanții se pot plimba pe traseul „Ayrton Senna, de la Kobra la Pierotti”. Traseul va avea ghizi și se va desfășura între orele 10-17. Această rută va oferi o comemorare prin artă, viteză și natură.

Traseul va porni de la reprezentarea lui Ayrton Senna, de pe fațada muzeului Checco Costa (reprezentare realizată de artistul plastic, Kobra) și se va termina la statuia din bronz dedicată aceluiași personaj; statuie realizată de sculptorul Stefano Pierroti.

De pe 16 aprilie până pe 1 iunie, biblioteca municipală va prezenta expoziția „Nu există viraj în care să nu poți depăși. Circuitul de la Imola – de la originile sale, până la întoarcerea WEC”. Această expoziție va cuprinde fotografii, documente și periodice care datează încă de la fondarea circuitului, în 1953.

Marco Isola, fotograf care a surpins multe imagini pe circuitul de la Imola, va prezenta publicului (la „Palazzo Vacchi”) 11 fotografii realizate între 1992-1994. Printe altele, acestea surprind startul MP din San Marino (ediția 1994) și ultima trecere a monopostului lui Ayrton Senna (FW16), înainte de accidentul fatal din virajul Tamburello.

Imaginile pot fi achiziționate, iar o parte din banii obținuți vor fi dedicați fundației „Matteo Bagnaresi”, care se ocupă cu ajutorarea copiilor defavorizați.

Între 27 aprilie și 1 mai, muzeul Checco Costa va prezenta audienței obiecte care au aparținut lui Ayrton Senna, respectiv Roland Ratzenberger.
Monopostul FW15C pe care brazilianul l-a pilotat la Estoril (în prima sesiune de teste premergătoare sezonului 1994) va fi prezent acolo.

De asemenea, la muzeu va fi prezent și un portret al lui „Magic” realizat de Rita Amadori, o studentă la Universitatea de Arte din Ravenna.

Pe 1 mai, va avea loc „Ziua lui Ayrton și Roland”. Dimineața va avea loc o „cursă/plimbare” (nu s-au precizat foarte multe detalii despre aceste eveniment), iar la ora 14.17 (ora accidentului lui Senna), comemorarea va avea loc în virajul Tamburello.

Între 16-18, în locul dedicat presei (pe circuitul de la Imola) va avea loc o lansare de carte: „Senna. Le Verita” (Senna. Adevărul). Autorul acestei lucrări este Franco Nugnes.

După acest eveniment, pe Stadionul Municipal Romeo Galli, se va susține un turneu. Acesta va fi format din copii care aparțin unor școli de fotbal (din Italia și Brazilia).

La ora 21 pe linia de start-sosire, se va desfășura un eveniment special (intitulat Io&Ayrton). El va cuprinde un spectacol de teatru, acompaniat de muzică și imagini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *