În culisele Romanian Racing Championship: Interviu exclusiv cu unul dintre creatorii acestuia.

Distribuie articolul:

Descoperă secretele și pasiunea din spatele Sim Racing-ului de Formula 1 într-un interviu fascinant cu unul dintre creatorii acestui eveniment spectaculos. Află cum s-a născut ideea, provocările întâmpinate și ce aduce viitorul pentru această experiență virtuală de viteză și competiție.

În lumea motorsportului, pasiunea pentru viteză și competiție atinge cote înalte. Însă ce se întâmplă atunci când această pasiune se întrepătrunde cu tehnologia de vârf și simulările virtuale de Formula 1? Aflăm răspunsurile în acest articol, pe măsură ce pătrundem în universul captivant al Campionatului de Sim Racing Formula 1. Mai mult decât o simplă competiție virtuală, acest eveniment spectaculos a reușit să adune cei mai pasionați piloți virtuali. Cu oportunitatea unică de a pătrunde în culisele acestui campionat deosebit, vom avea ocazia să descoperim povestea din spatele competiției și să aducem în prim-plan viziunea creatorului. Prin intermediul unui interviu exclusiv, vom dezvălui pasiunea, inovația și efortul depus pentru a transforma o pasiune comună într-o experiență virtuală de neegalat.

I-am adresat câteva întrebări lui Andrei (Andrei_RRC), unul dintre cei de la care a început totul

Proiectul a luat naștere pe data de 11.01.2022, fondatori fiind Horiutu, Vlad și Lorenzo plus contribuiția lui Ion Dorin.
Pe parcurs urmând să li se alăture: Loewenherz, Redra, Zbuggy și Bogdan (retras în cele din urmă).
Pe parcurs, băieții au început să se organizeze și să ducă totul la un nivel profesionist din punct de vedere al organizări, urmând ca fiecare să primească un rol important care a vrea să fie extrem de folos în viitorul Campionatului.
PR: Andrei, Pinciuc, Alex
HR/Mentenanță server: Lorenzo, Loewenherz, Redra, Zbuggy
Consilieri: Basa, Tudy, Beto

Mai jos, Andrei ne-a răspuns la câteva curiozități și întrebări pe care noi am fost curioși să le aflăm:

  1. Ce v-a inspirat/motivat să intrați în competițiile de Sim Racing și să creați acest campionat?

Lipsa de variante a fost un factor + dorinta de a concura. La inceput nu ne gandeam ca vom fi azi aici, vroiam doar sa ne jucam intr-un mediu cat de cat organizat. Mereu ne gandeam ce sa mai facem in plus, de la cursa, la cursa, iar evolutia a fost una naturala si interesanta.

  • 2. Ce a fost cea mai mare provocare în organizarea unui campionat de acest gen?

Cea mai mare provocare este inca prezenta, incercarea de a tine lucrurile intr-un echilibru, de a le tine in centru. Pe masura ce competitia creste, creste si nivelul de munca, de asta este indicat sa nu depasim zona in care stim ca putem face lucrurile bine. Ca la alpinism, urcam un metru, ne proptim bine, urcam din nou.

  • 3. Cum ați reușit să atrageți jucători și entuziaști de Formula 1 pentru a participa?

Prin munca si dedicare se intampla totul. Cand am inceput nu eram nimeni, dar asta ne-a motivat sa fim cei mai buni in zona noastra, si ne-am conectat  cu piloti ce vor sa fie cei mai buni in zona lor. Asta a fost un factor, iar cand ne-am dat seama ca incepem sa intelegem drumul pe care mergem, am stiut unde vrem sa mergem si am gandit diferite strategii pentru a ajunge unde vrem sa ajungem, dar calatoria inca nu e gata, mai avem de mers.

  • 4. Ce elemente specifice ale Formula 1 ați adus în campionat pentru a recrea autenticitatea experienței?

Incercam sa aducem tot ce e mai aproape de realitate. Vrem sa fie o exerienta completa de Formula 1, traita in mediul virtual. De la cursa propriu zisa, pana la tot ce o inconjoara. Vrem sa creem un fir narativ in care totul se leaga, intriga, rivalitati, premii, toate in limita respectului. 

  • 5. Care a fost modul în care v-ați asigurat ca acest campionat, le oferă participanților o experiență competitivă si echipatibila?

Am impartit pilotii in functie de valoarea lor si am gandit echipele in asa fel incat sa fie echilibrate, accentul fiind pus pe constructori in actualul sezon. Un criteriu pentru a participa in liga nu este doar viteza, ci si calitatea umana. Nu vrem sa consumam resurse pentru a stinge conflicte ce apar din lipsa de respect, vrem sa consuam resurse doar pentru dezvoltarea competitiei, desi uneori suntem nevoiti sa consumam resurse si in cealalta directie, dar cazurile raman totusi extrem de izolate.

  • 6. Care au fost cele mai memorabile momente sau curse din istoria campionatului?

Prima cursa din competite nu poate fi uitata, a fost pe Bahrain undeva prin ianuarie 2022. Cursa din Bahrain din startul sezonului doi iarasi a fost condimentata. Insa cele mai interesante doua curse de pana acum au fost Bahrain in sezonul actual si Spania, tot sezonu actual, unde au fost niste schimbari de situatie destul de dramatice in toate zonele clasamentului.

  • 7. Cum ați gestionat aspectele organizatorice, cum ar fi programul și premiile pentru câștigători?

Avem Tier 3-Vineri, Tier 2-Sambata, Tier 1-Duminica, Full No Assists-Marti si Formula 2-Miercuri, o saptamana plina. Echipa din spate care tine serverul si competitia pe linia de plutire este foarte muncitoare si punctuala, o echipa pe care te poti baza, putem spune ca echipa asta este unul dintre principalele noastre atuuri. Totusi, incepand cu sezonul urmator vom renunta la Tier 3 si vom canaliza resursele de aici spre celelalte serii, vom selecta cei mai potriviti 40 de piloti si ii vom imparti in doua serii, deci locurile vor fi limitate la 40.

  • 8. Ce sfaturi aveți pentru alți jucători pasionați care ar dori să organizeze astfel de evenimente în România sau în altă parte?

Sa nu oboseasca, sa nu renunte, pentru ca sunt momente in care e dificil, dar din ele iesi mereu mai puternic. Important e sa ai un tel, sa stii unde vrei sa mergi si sa cauti drumul, iar cand l-ai gasit sa nu te abati de la el. Daca muncesti si esti dedicat incep sa se intample lucruri fara sa-ti dai seama.

Actualul Line-up din acest sezon la Tier1

Site-ul nostru va colaborara în acest sezon cu cei de la RRC și vom urmări și detalia fiecare cursa din Tier1

Încheiem această incursiune în universul uimitor al Campionatului de Simulator, cu o convingere puternică că pasiunea, inovația și determinarea pot transforma o idee într-o realitate extraordinară. Creatorii acestui campionat au reușit să construiască un loc unde pasionații de motorsport virtual se pot aduna pentru a-și testa limitele și a-și împărtăși pasiunea într-un mod cu totul special. Cu fiecare cursă, cu fiecare întrecere, acest campionat ne aduce mai aproape de ceea ce înseamnă a fi un adevărat pilot virtual de Formula 1.

Într-o lume în continuă schimbare, unde tehnologia și motorsportul se împletesc tot mai mult, un Campionatul de Simulator Formula 1 rămâne un exemplu convingător de cum să transpui pasiunea în realitatea virtuală. Cu ochii ațintiți asupra viitorului, acest eveniment continuă să evolueze și să inspire generațiile viitoare de piloți virtuali.

Deci, fie că ești un pasionat de motorsport virtual sau doar un curios al acestei lumi, Sim Racing-ul de Formula 1 ne arată că visele pot deveni realitate în era digitală. Până data viitoare, să ne bucurăm de viteză, competiție și pasiunea care adună comunitatea acestui campionat. Cu siguranță, vor mai exista multe capitole palpitante de scris în această poveste uluitoare a motorsportului virtual.

Un comentariu la „În culisele Romanian Racing Championship: Interviu exclusiv cu unul dintre creatorii acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *