INTERVIU | Alexandra Teslovan: „2023 a fost un an incredibil. Vreau să le mulțumesc fanilor pentru toată susținerea acordată.”

Distribuie articolul:

Alexandra Teslovan – Un nume care nu mai are nevoie de nici o prezentare. După un sezon 2023 încununat de succes, Alexandra a acceptat să ne vorbească despre performanțele obținute anul trecut, despre planurile pe care le are în 2024 și despre momentele frumoase pe care le-a trăit în lumea motorsportului. Conversația integrală purtată cu Alexandra, o găsiți în rândurile de mai jos.

1. Alexandra, te afli la finalul primului tău sezon complet în Campionatul National de Raliuri. Cum ți s-a părut această experiență?

A fost un an incredibil, nici nu am cuvinte…primele raliuri au fost extrem de palpitante și pline de emoții, a fost un challenge atât pentru mine cât si pentru copilotul meu. Mă bucur extrem de mult că am putut lega o prietenie cu Vlad. Anul acesta a fost începutul unui nou capitol, acum urmează un pas important în carierea mea de sportiv.

2. Performanțele tale din 2023 au fost remarcabile. Ai încheiat anul cu un titlu național la juniori în cadrul Rally2 și cu un titlu de vicecampioană națională la clasa A1. Ce au însemnat aceste rezultate pentru tine? Ți-au depășit așteptările pe care le aveai la startul sezonului?

A fost un an bun, într-adevăr, dar nu ne-am concentrat neapărat pe un rezultat anume, focusul nostru a fost acela de a parcurge cât mai mulți kilometrii fără abandon și de a fi din ce în ce mai rapizi pe măsură ce acumulam mai mulți kilometri.

3. În 2021, ai realizat un sezon în care te-ai împărțit între Time Attack și Slalom Paralel. Atunci ai decis să continui drumul spre CNR sau alegerea era luată dinainte?

Încă de la început, visul meu a fost să ajung în CNR, dar am vrut să o luam treptat ca să urmăm pașii corecți!

4. Care este suprafața ta preferată dintre macadam și asfalt?

Grea întrebare. Încă nu știu, amândouă mă atrag, pe asflat am mai mulți kilometri față de macadam având în vedere sezoanele pe care le am pe circuit.

5. Că tot discutăm despre preferințe. Ai vreun moment preferat, care ți-a influențat parcursul tău în motorsport?

Unul dintre momentele mele preferate, care pot spune ca mi-a marcat într-un mod pozitiv parcursul meu în motorsport, a fost cand Sebi Barbu m-a luat sub aripa lui. El este mentorul meu și mă bucur extrem de mult că pot învăța de la el!

6. În 2024, cât de des o să te vedem la Campionatul Național de Viteza în Coastă?

Sinceră să fiu, nu știu, o etapă sau două sigur voi concura, în rest o să fiu prezentă ca și spectator.

7. În ultima perioadă, femeile au început să aibă o implicare din ce în ce mai mare în motorsport. Acest lucru se vede și la noi în țară. În România, crezi că femeile sunt susținute suficient pentr a-și atinge acest vis?

În opinia mea, toți trebuie să fim susținuți în mod egal, indiferent de gen, și consider că suntem tratați egal. Personal, nu m-am gândit niciodată că am nevoie de mai multă susține doar pentru că sunt fată!

8. Alexandra, care sunt planurile tale pentru sezonul 2024?

Sunt extrem de fericită să zic că voi evolua cu un Peugeot 208 R2. Am decis că e timpul pentru o schimbare și uite că o facem. Vrem să acumulam cât mai multă experiența și cât mai mulți kilometrii.

9. Acum, la finalul acestui interviu, te rugăm să transmiți un mesaj fanilor tăi și cititorilor Apex Motorsport News.

Vă mulțumesc pentru toată susținerea și toate mesajele de la voi!❤️ Abia aștept să ne revedem când începe sezonul!

Articol de Ionuț Timofte și Ionuț Popa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *