INTERVIU | TINA HAUSMANN: „Motorsportul este un domeniu unic.”

Distribuie articolul:

Pentru Tina Hausmann, cursele reprezintă un mod de viață. Hausmann a debutat în acest sezon, în F1 Academy, iar pilotul elevațian a abordat diverse subiecte de discuție, în speranța că fanii o vor cunoaște mai bine. Tina are ambiții mari în acest sezon, iar din punctul ei de vedere, F1 Academy era „alegerea potrivită” pentru 2024.

1.De cât timp concurezi?

„Am început când aveam șapte ani. Sunt primul membru al familiei mele care participă la curse, așa că este o lume nouă pentru apropiații mei. Am văzut pentru prima dată un karting când eram la o expoziție de mașini cu familia mea și am alergat la el. Am primit mult sprijin din partea părinților și a familiei mele. Apoi, am avut primele mele zile în karting și totul a pornit de acolo.

„Când aveam 16 ani, am avut prima mea experiență în Formula 4, apoi am participat la F4 Italiană. În prezent, pilotez în F1 Academy.”

2. Ce senzații ai pe parcursul unei curse?

„Nu găsesc cuvintele potrivite pentru a descrie acest sentiment! Este pur și simplu uimitor. Iubesc adrenalina, viteza, căutarea perfecțiunii și analiza datelor.”

Cu un Aston Martin verde, Hausmann a marcat puncte la debutul său în F1 ACADEMY la Jeddah

3. Care este punctul culminant al carierei tale de până acum?

„Am câștigat titlul feminin în campionatele F4 și Euro 4 din Italia în sezonul meu de debut, așa că cred că este o realizare de care sunt mândră. A fost extraordinar. Un sentiment bun (ca acesta) îți dă destul de multă încredere, pentru că știi că ai fost cea mai bună fată din acea serie, mai ales în anul tău de debut. Ulterior, era firesc să fac pasul F1 Academy.”

4. Cu ce pilot (din prezent sau trecut) ți-ar plăcea să concurezi?

„Aș vrea să concurez împotriva lui Susie Wolff!”

5. Care este rutina ta înainte de startul unei curse? Ești superstițioasă?

„Analizăm multe date și petrec mult timp cu inginerul meu de cursă. Dedic foarte mult timp și pregătirii mele fizice și mentale, iar preparatorul meu fizic se ocupă de exercițiile pe care le am de făcut.”

„După ce am făcut aceste lucruri, sunt gata să merge la mașină. Îmi iau casca, mănușile și toate celelalte și mă urc în monopost, îmi pun centurile de siguranță și apoi sunt pregătită pentru cursă. Obișnuiam să ascult muzică, dar nu mai ascult atât de mult. Îmi place muzica techno și rave. Am (câteva superstiții), mă urc în mașină pe partea stângă, dar înainte de asta trebuie să-mi pun mănușile și întotdeauna o pun pe cea stângă mai întâi.”

6. Ai vreo pasiune în afara motorsportului?

„Sunt foarte bună la puzzle-uri, îmi plac foarte mult.”

7. Care este circuitul tău preferat?

„Îmi plac foarte mult cele tradiționale, precum Monza, Misano sau Imola. Acum au început să-mi placă și circuitelele stradale, pentru că la Jeddah a fost prima dată când am concurat pe un asemenea tip de circuit. Experiența a fost una frumoasă.”

Hausmann a dezvăluit că are câteva superstiții de dinaintea cursei care au rămas cu ea de-a lungul anilor.

8. Cu ce număr concurezi? Care este semnificația lui?

„Este numărul 19, pentru că pe 19 este ziua de naștere a fratelui meu. El nu concurează, dar urmărește toate cursele din Formula 1, F2, F3 și, bineînțeles, F1 Academy.”

9. Dintre colegele tale din F1 Academy, pe cine ai invita la o cină?

„Le-aș alege pe Lola (Lovinfosse), Doriane (Pin) și Maya (Weug). Ele sunt prietenele mele cele mai bune. Ne înțelegem foarte bine, petrecem mult timp împreună.”

10. Există și alte sporturi pe care le prsctici?

„Obișnuiam să joc fotbal și, de fapt, a trebuit să mă hotărăsc în privința carierei mele, dacă să merg în fotbal sau în sporturile cu motor, când aveam 13 ani. Eram bună și la fotbal, dar mi s-a părut firesc să merg în motorsport. Este un domeniu unic și asta este ceva ce îmi place, să fiu unică.”

11. Care este obiectivul tău pentru sezonul 2024?

„Cu siguranță să obțin câteva podiumuri, pentru asta sunt aici și pentru a-mi continua procesul de învățare.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *