Jack Doohan va pilota pentru Alpine în sezonul viitor

Distribuie articolul:

Jack Doohan va pilota pentru Alpine în sezonul 2025. Anunțul a fost făcut în această dimineață. Astfel, Doohan îl va înlocui pe Esteban Ocon în cadrul grupării franceze.

Jack Doohan este fiul legendei Mick Doohan, tatăl său fiind de 5 ori campion mondial al clasei 500cc, Parcursul lui Jack Doohan în lumea sporturilor cu motor a fost susținut de Alpine, australianul făcând parte din programul echipei franceze de dezvoltare al tinerilor piloți.

După ce Oscar Piastri a părăsit echipa din Hexagon și a ales să semneze cu McLaren, Doohan a devenit pilotul de rezervă al celor de la Alpine.

Australianul a participat deja în 6 sesiuni de antrenamente libere la volanul unui monopost Alpine (pe parcursul sezoanelor 2022 și 2023).

Jack Doohan: „Sunt atât de fericit că am fost confirmat la Alpine. Sunt foarte recunoscător pentru încrederea pe care am primit-o de la conducerea echipei.”

„Avem multe lucruri de făcut. Trebuie să dau tot ce am mai bun pentru a putea absorbi cât mai multe informații și cunoștințe. Doar așa voi putea progresa.”

În sezonul viitor, la Alpine, Doohan va face echipă cu Pierre Gasly. După cum bine știm, Gasly este un pilot experimentat, cu o victorie în palmares (Monza 2020).

Dacă Daniel Ricciardo va rămâne la Alpha Tauri și în sezonul viitor, vom avea 3 piloți australieni pe grilă; un record pentru țara de la Antipozi.

Sursă imagine: Facebook, Jack Doohan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *