Jake Dixon se va alătura echipei Marc VDS din 2025

Distribuie articolul:

După aproape trei sezoane petrecute alături de echipa lui Jorge Martinez, britanicul în vârstă de 28 ani va schimba echipa. Dixon și-a făcut debutul la clasa Moto2 în 2017 când a venit ca wildcard la etapa de la Silverstone pentru echipa Dynavolt Intact GP. În acea cursă, britanicul a încheiat cursa pe locul 25.

Primul său sezon complet la categoria Moto2 a fost 2019, sezon în care a concurat pe un KTM și tot pentru echipa lui Jorge Martinez. Totodată în acel sezon a obținut și primele sale puncte, grație unui loc 12 la Assen și a unui loc 13 în finala de la Valencia.

În anul 2020,a urmat trecerea la Petronas Sprinta Racing, alături de care a concurat și în 2021. Cu echipa malaysiană,a concurat și în două etape la clasa regină, MotoGP și anume la Silverstone și MotorLand Aragon.

Jake Dixon a revenit în 2022 la echipa lui Jorge Martinez Aspar, iar în sezonul 2022 a reușit numai puțin de șase locuri trei: în Austin,la Assen, Silverstone, Red Bull Ring, Phillip Island și Sepang. De asemenea a avut și două pole-postion în Indonezia și Olanda.

Sezonul trecut, au venit și primele două victorii ale pilotului originar din Dover Kent .Acestea au venit etapele de la Assen și Catalunya. În acest moment, Jake Dixon se află pe locul șapte în clasamentul general provizoriu de la clasa Moto2, reușind o victorie la Silverstone.

Vom vedea cum va evolua în cadrul noii sale echipe Marc VDS, echipă cu mari pretenții și totodată una dintre cele mai bune echipe anii trecuți la clasa intermediară din MotoGP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *