Lando Norris: „În 2025, McLaren cred că se va lupta pentru titlul mondial.”

Distribuie articolul:

GP-ul de la Miami a fost o etapă de referință pentru McLaren, care se anunță o pretendentă în lupta la vârf. După ce anul trecut s-au luptat pentru podiumuri, echipa britanică a făcut următorul pas și a obținut victoria. Pachetul semnificativ de upgrade-uri ale monopostului MCL38 s-a dovedit a fi eficiente imediat, în pofida timpului limitat de testare. Cu toate acestea, Lando Norris a avut un ritm suficient de bun pentru a obține prima victorie a carierei. În opinia lui Lando Norris, în 2025, McLaren poate câștiga titlul mondial.

Formula 1 este un sport în care se progresul este permanent. Echipele fac mereu eforturi pentru a găsi încă un strop de performanță. Poate că nicio altă echipă nu a progresat într-un mod mai impresionant decât McLaren, în ultimele 12 luni.

Andrea Stella a preluat rolul de director al echipei în urmă cu un an. Inginerul italian a primit sarcina de a aduce echipa din Woking în fruntea clasamentului. Deși va fi nevoie de mai multe etape pentru a se confirma progresul lor, primele indicii sunt extrem de pozitive.

În cazul în care se pot lupta pentru victorii (într-o manieră constantă) în acest an, următoarea întrebare este ce sunt capabili să facă în 2025. La urma urmei, mașinile de anul viitor vor fi o continuare a celor care concurează în prezent. Prin urmare, orice îmbunătățiri aduse în acest an vor conta și pentru sezonul următor.

Norris este optimist în privința șanselor celor de la McLaren

Întrebat dacă McLaren poate lupta pentru titlu în 2025, Lando Norris a oferit un răspuns sincer:

/

„100%. Și spun asta, eu fiind cu picioarele pe pământ”. A declarat el pentru Skysports

„Oricât de mult am spus la începutul acestui an că putem câștiga curse, vreau să cred – și ar trebui să am încrederea de a o spune – anul viitor putem face mai mult, putem face următorul pas…

„Cred că ne așteaptă un sezon interesant între noi, Red Bull și Ferrari. Încă mai avem de lucru, nu suntem încă la nivelul lor.”

Spre deosebire de Mercedes sau Aston Martin, upgrade-urile McLaren funcționează pe măsura așteptărilor.

Din acest motiv, putem considera declarația lui Norris ca fiind una validă. Dezvoltarea de anul viitor va fi oricum limitată, multe echipe urmând probabil să se concentreze asupra regulamentului din 2026.

Deocamdată, însă, întrebarea este cât de mult vor conta upgrade-urile aduse de Red Bull și Ferrari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *