Lando Norris laudă „ritmul incredibil” al echipei McLaren și reflectează asupra momentului în care a știut că îl poate învinge pe Verstappen pentru victoria de la Zandvoort

Distribuie articolul:

Lando Norris, pilotul britanic al echipei McLaren, a fost încântat să revină în frunte după un început dificil și să obțină a doua sa victorie în Formula 1 la Marele Premiu al Olandei. După ce a trecut linia de sosire cu peste 20 de secunde înaintea lui Max Verstappen, Norris a lăudat mașina sa, descriind-o drept „incredibilă”.

Un început dificil, dar o revenire triumfătoare

Deși a început cursa din pole position, Norris a pierdut conducerea în fața lui Verstappen la prima curbă, după ce monopostul Red Bull a avut un start puternic. Cu toate acestea, pe măsură ce treceau tururile, Norris a început să recupereze terenul pierdut și l-a depășit pe campionul mondial în turul 18 din cele 72 programate.

„Nu aș spune că a fost o cursă perfectă din cauza primului tur, dar după aceea ritmul a fost foarte puternic, iar mașina a fost incredibilă astăzi”, a spus Norris după ce a coborât din mașină. „Am reușit să mă simt confortabil, să măresc ritmul și să-l depășesc pe Max, ceea ce a fost cel mai important lucru, iar de atunci cursa a fost destul de simplă, deși dificilă, dar foarte plăcută.”

Încrederea în victorie încă de la început

Întrebat dacă a simțit că ar putea câștiga după depășirea lui Verstappen, Norris a mărturisit că era încrezător în șansele sale de victorie mult mai devreme.„De fapt, de destul de devreme, probabil în tururile 5, 6, 7,” a explicat el. „Mă așteptam ca Max să înceapă să accelereze și să creeze un avantaj, dar nu a făcut-o, așa că de atunci știam că avem o șansă bună de a lupta pentru victorie.”

Dominanță în fața mulțimii de fani olandezi

După ce l-a depășit pe Verstappen, Norris a avut parte de o cursă dominantă, terminând la peste 20 de secunde în fața pilotului olandez. El a recunoscut că suportul fanilor a jucat un rol important în succesul său.„Avem atât de mulți fani aici! Este minunat, am mulți fani și suporteri olandezi, așa că vă mulțumesc foarte mult,” a declarat pilotul McLaren. „Sper că a fost o cursă bună, sunt mulți care mă susțin și apreciez foarte mult acest lucru.”

Norris a trecut linia de sosire cu mai mult de 20 de secunde fața de Verstappen

Implicații în clasamentul piloților și constructorilor

Victoria de la Zandvoort, împreună cu stabilirea celui mai rapid tur al cursei, a însemnat că Norris a redus diferența față de Verstappen în clasamentul piloților la 70 de puncte, în timp ce McLaren a redus avantajul Red Bull în clasamentul constructorilor la doar 30 de puncte.Norris a demonstrat că McLaren este o forță de luat în considerare în acest sezon, iar performanța sa de la Zandvoort subliniază potențialul echipei de a concura pentru victorie în fiecare cursă. Cu un ritm impresionant și o strategie bine gândită, McLaren pare pregătită să continue lupta pentru titlu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *