Lewis Hamilton prezice o a doua jumătate de sezon „deosebită” în Formula 1, cu o bătălie strânsă între mai multe echipe

Distribuie articolul:

Lewis Hamilton anticipează o a doua jumătate de sezon 2024 extrem de palpitantă în Formula 1, cu Mercedes, Red Bull, McLaren și Ferrari implicate într-o bătălie intensă pentru victorii. Până acum, șapte piloți – Max Verstappen, Carlos Sainz, Lando Norris, Charles Leclerc, George Russell, Lewis Hamilton și Oscar Piastri – au câștigat câte un Mare Premiu în 2024, evidențiind nivelul ridicat de competitivitate al sportului. Situația amintește de sezonul 2012, când primele șapte curse au avut șapte câștigători diferiți, inclusiv Hamilton. Britanicul consideră că acest nivel de incertitudine este excelent pentru Formula 1.

„Este fantastic pentru sport să avem echipe și piloți atât de competitivi”, a declarat Hamilton. „Nivelul piloților de top este extraordinar. Nu ne așteptam să fim competitivi cu McLaren sau Red Bull la acest moment al sezonului, având în vedere cum am început, așa că faptul că acum suntem în luptă… Va fi un final de sezon incredibil, cu siguranță.”

Patru echipe diferite și șapte piloți diferiți au câștigat până acum un Mare Premiu în acest sezon

Întrebat dacă forma recentă a sa și a echipei ar putea duce la o surpriză și la câștigarea titlului în 2024, înainte de transferul său la Ferrari, Hamilton a răspuns prudent: „Nu. Ar fi speranțe mari. Dar, dacă putem continua cu această performanță pe care am avut-o în ultimele curse, care a fost fantastică… Cred că, dacă am începe weekendurile puțin mai bine, am putea continua astfel. În mod evident, McLaren au fost foarte puternici [în Belgia], noi am fost doar puțin în față la începutul cursei, dar da, trebuie să continuăm să ne străduim.”

Colegul său de echipă, George Russell, care a pierdut victoria la Spa-Francorchamps din cauza unei probleme de greutate, crede că luptele intense din frunte augurează bine pentru un sezon 2025 cu mai multe echipe în lupta pentru titlu. „Cred că pentru toți a fost dificil să aducem mașina într-un punct în care să ne batem constant pentru victorii, dar sunt foarte motivat și entuziasmat pentru a doua parte a sezonului, care este, în cele din urmă, o pregătire pentru 2025”, a spus el. „Uită-te la competiție acum, nu există niciun motiv pentru care nu ne putem lupta, iar dacă sezonul ar fi început la Montreal, clasamentul ar arăta foarte diferit. Va fi minunat. Cred că toate celelalte echipe sunt foarte motivate să revină în frunte, McLaren, Ferrari, noi, așa că, cu siguranță nu va fi ușor și sperăm să vedem o luptă bună până anul viitor.”

După 14 din cele 24 de curse programate, Mercedes ocupă locul patru în clasamentul constructorilor cu 266 de puncte, în spatele celor de la Ferrari (345), McLaren (366) și Red Bull (408), în timp ce Hamilton este pe locul șase în clasamentul piloților (la 127 de puncte în spatele liderului Max Verstappen), iar George Russell pe locul opt (la 161 de puncte în urmă).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *