Lewis Hamilton: „Reacțiile lui Christian Horner în timpul conversațiilor radio cu Max Verstappen, arată că Red Bull s-a plictisit să câștige.”

Distribuie articolul:

Lewis Hamilton a indicat mesajele radio ale lui Christian Horner către Max Verstappen, după victoria din Las Vegas a celor de la Red Bull, ca fiind o dovadă că echipele din Formula 1 se pot „plictisi” să câștige.

După ce a obținut cel puțin o victorie în fiecare sezon dintre 2007 și 2021, Hamilton este „pregătit” să încheie al doilea an consecutiv fără vreun succes, la Marele Premiu din Abu Dhabi care va avea loc în acest weekend.

În timp ce Hamilton rămâne fără victorie de la penultima rundă din 2021, în Arabia Saudită, Max Verstappen a obținut 34de victorii, în acest interval de timp.

Lewis Hamilton observă o diferență notabilă între Red Bull și Max Verstappen, în ceea ce privește „celebrarea” victoriilor.

Verstappen a stabilit un nou record cu 10 victorii consecutive între Miami și Monza la începutul acestui sezon, iar luna trecută și-a depășit propriul record (din 2022) pentru cele mai multe succese (18), obținute de un pilot într-o singură campanie.

O a 19-a victorie, în 2023, la Abu Dhabi, l-ar face pe Verstappen să-l devanseze pe Sebastian Vettel în topul câștigătorilor de GP-uri din toate timpurile. În acest caz, doar Hamilton și Michael Schumacher ar avea mai multe curse câștigate.

Hamilton s-a bucurat de propria sa perioadă de dominație, perioadă începută în 2014, câștigând șase titluri în șapte ani și obținând cel puțin nouă victorii / pe sezon (între 2014-2020).

Înaintea celei de-a doua „aniversări” a GP-ului din Abu Dhabi, unde a fost detronat de Verstappen în circumstanțe controversate, Hamilton vrea este să se implice (din nou), în lupta pentru victorii.

Britanicul crede că, reacția lui Horner la victoriile lui Verstappen dovedește că „sentimentul victoriei, la Red Bull, nu mai este foarte puternic.”

El a declarat pentru Channel 4: „În fiecare an am o abordare identică. Încă mă pregătesc, încă mă antrenez. Dacă nu ești mulțumit de progresul tău, încerci să fii mai atent la mai multe aspecte.

„Cred că, prin adversitate și prin această experiență din ultimii doi ani, am învățat enorm de multe ca pilot – nu neapărat pe circuit, ci mai ales în afara circuitului, în ceea ce privește modul în care colaborez cu ceilalți și îmi place să cred că este un lucru cu adevărat pozitiv.

Și, de asemenea, atunci când ai atât de mult succes, oricât de mult te-ai strădui, este greu să păstrezi lucrurile în aceași manieră. Astfel, de exemplu, vocea lui Christian Horner atunci când Max câștigă, nu mai este la fel cum era înainte. Nu mai știe ce să zică.

„Emoțiile trec, dar când obții pentru prima dată o victorie, sentimentul este uimitor. Dar dacă câștigi tot timpul, sentimentul nu mai este la fel.”

Bineînțeles, că vreau să câștig din nou. Simt că atunci când vom face din nou acest lucru, sentimentul va fi și mai puternic, pentru că toată lumea a muncit din greu să ajungem din nou în vârf.

În urma unei performanțe dezastruoase la Suzuka, în septembrie, Hamilton a avertizat că Mercedes are nevoie de „6 luni de dezvoltare cu mult superioare celorlalte echipe” pentru a avea o șansă, în bătălia purtată cu Red Bull și Verstappen, în 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *