Luca Marini: „Honda este locul ideal pentru mine. Mă simt de parcă aș juca la Real Madrid sau la Barcelona.”

Distribuie articolul:

Luca Marini a declarat că Valentino Rossi a fost prima persoană căreia i-a cerut sfatul, înainte de a semna contractul cu Honda. Marini a spus că s-a bazat pe „inteligența și experiența” multiplului campion italian, iar transferul la Honda i s-a părut alegerea „ideală”.

Într-un interviu acordat site-ului Motorsport.com, Marini a expus situația pe larg: „Sincer, prima persoană cu care am vorbit a fost Valentino.”

„În primul rând, el deține echipa. Dar, pe lângă asta, el este o persoană inteligentă, cu o experiență impresionantă.”

„I-am explicat cum mă simt, la ce mă gândesc, și că această mutare (la Honda) ar fi un pas înainte pentru mine.”

„Împreună cu academia VR46, cu managerul meu și cu Honda, am început să purtăm discuții. Aceste discuții s-au concretizat.”

Marini speră că va aduce marca japoneză pe cele mai înalte culmi ale succesului. Honda traversează o perioadă de recul (începută în sezonul 2020), marcată de rezultate dezamăgitoare.

Totuși, rider-ul peninsular nu se gândește la acest aspect. În opinia lui, mutarea la compania niponă reprezintă „ceva asemănător precum un transfer la Barcelona sau Real Madrid”, având în vedere succesul pe care Honda l-a obținut în istoria MotoGP.

„Cred că sunt rider-ul potrivit pentru Honda. De asemenea, Honda este echipa ideală pentru mine. Este un vis devenit realitate.”

„Mă simt de parcă aș juca la Real Madrid sau la Barcelona. Eu cred că putem doar să îmbunătățim, având în vedere situația în care ne aflăm. Trebuie să avem răbdare.”

„Nu trebuie să ne grăbim. MotoGP este un sport complicat, competitiv; aici nu este doar Ducati, este și KTM, Aprilia sau Yamaha.”

Toți vor să facă progrese, toți muncesc la materialul de concurs pe care îl au. Nu va fi ușor, însă trebuie să lucrăm mai bine decât rivalii noștrii.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *