„Mă repet mereu” – Leclerc, fiind frustrat de deficitul Ferrari față de rivali în timpul calificărilor modeste pentru Marele Premiu al Olandei

Distribuie articolul:

Charles Leclerc, pilotul monegasc de la Ferrari, a afișat o atitudine dezamăgită după sesiunea de calificări de sâmbătă pentru Marele Premiu al Olandei, echipa Scuderia Ferrari fiind lăsată să reflecteze asupra unui deficit de aproape o secundă față de pole position.Leclerc a intrat în weekend cu așteptări moderate, recunoscând că Ferrari încă are „mult de lucru” pentru a-și reveni după o fază de mijloc de sezon dificilă și pentru a-și aduce campania din nou pe drumul cel bun.

Cu toate acestea, calificările de la Zandvoort s-au dovedit a fi o altă provocare pentru echipă, Carlos Sainz ieșind în Q2, iar Leclerc reușind doar locul șase, la 0,909 secunde de pole-sitter-ul Lando Norris.Inițial afirmând că a fost „cel mai bun rezultat pe care îl puteam obține”, Leclerc a continuat: „Este dezamăgitor, deoarece, deși ne așteptam la acest rezultat, nu ne-am așteptat să fim la nouă zecimi de pole position. Este mult, mai ales pe un circuit atât de scurt ca acesta, este într-adevăr mult.”

„Din păcate, mă repet de câteva luni, dar avem mult de lucru. Suntem conștienți, ca echipă, că avem mult de lucru, muncim din greu pentru a încerca să închidem acest decalaj față de vârful plutonului. Vom avea în curând îmbunătățiri la mașină, care sper să ne ajute să închidem această diferență, dar când văd decalajul pe un circuit ca acesta, nu sunt sigur că va fi suficient pentru a ne lupta pentru victorie. Pas cu pas, sper să ne aducă înapoi în poziția de a câștiga constant, dar din nou, este mult de lucru.”

Întrebat dacă are speranțe pentru ziua cursei, Leclerc a adăugat: „Ne-am făcut temele în timpul nopții [după antrenamentele de vineri] și cred că am îmbunătățit puțin mașina. Totuși, ritmul de cursă aici nu contează prea mult. Este foarte, foarte dificil să depășești, așa că mă aștept să terminăm într-o poziție similară mâine. Vom vedea, iar dacă apare ocazia de a face ceva mult mai bun, voi încerca să profit de acea oportunitate.”

Carlos Sainz va începe cursa de duminică de pe poziția a 11-a, după un weekend deosebit de perturbat, în care a pierdut cea mai mare parte a sesiunii FP2 pe uscat din cauza unei probleme la cutia de viteze. „Un weekend foarte slab până acum, având în vedere că nu am reușit să rulăm aproape deloc pe uscat, și nici măcar pe umed, de fapt”, a spus el. „Intrând în calificări fără a face turul pe care l-au făcut toți în FP2, întreaga sesiune evident că am fost în urmă și am plătit prețul. Dacă la asta mai adăugăm și faptul că nu arătăm foarte performanți în acest weekend, plus că am avut și puțin trafic pe tur, atunci toate aceste lucruri încep să se adune și ajungi pe P11.”

El a continuat: „Sunt încrezător că putem recupera puțin [în cursă]. Evident, suntem a patra cea mai rapidă mașină în acest weekend, așa că nu e ca și cum am putea face mult mai mult. De pe P11, Charles este pe P6, sper să mă pot aduce în top opt – asta ne-ar aduce niște puncte, și mergem de acolo mai departe.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *