Marc Marquez: „Am primit o susținere totală din partea celor de la Gresini. Nu m-am simțit marginalizat la Ducati.”

Distribuie articolul:

Marc Marquez susține că nu s-a simțit marginalizat în cadrul echipei Ducati, în ciuda declarațiilor făcute de Gigi Dall’Igna, înainte de testul desfășurat la Valencia.

Octuplul campion mondial va concura pentru Gresini în 2024, după ce parteneriatul său cu Honda a luat sfârșit la capătul stagiunii precedente.

Primul test al lui Marquez alături de Ducati, la Valencia, în noiembrie anul trecut, a ținut prima pagină a ziarelor, deoarece a terminat pe locul patru în clasamentul general, la doar 0,171 secunde de lider.

Însă, înainte de acest test, directorul general al Ducati, Gigi Dall’Igna, a declarat presei că „Ducati nu îl vrea pe Marquez în echipă de uzină.”

Acest lucru nu i-a împiedicat însă pe cei de la Ducati să fie impresionați de rezultatul lui Marquez, din acel test, și să aștepte evoluțiile acestuia în sezonul 2024.

Într-o conferință de presă susținută miercuri, la Madrid, Marquez a insistat că nu s-a simțit marginalizat în cadrul echipei italiene.

„Niciodată nu am avut acest sentiment, pentru că dacă l-aș fi avut, nu aș fi făcut pasul”, a spus Marquez. „Nu te duci la o marcă care nu te vrea.”

„Întotdeauna încerc să evit controversele. Am fost susținut de Gresini din toate punctele de vedere. Astfel, am hotărât să fac acest pas”.

În ciuda comentariilor lui Dall’Igna înainte de testul de la Valencia, fostul director sportiv Paolo Ciabatti – care a părăsit între timp rolul pe care îl avea în MotoGP pentru a conduce divizia de motociclete off-road a Ducati – a declarat că Marquez este un candidat foarte bun pentru un loc în echipa de uzină, în 2025.

Privind spre sezonul 2024, Marquez admite că așteptările sunt mari.

„Așteptările sunt mari, dar este la fel de dificil ca întotdeauna, chiar mai mult decât în mod obișnuit. Voi da totul, mă cunoașteți, dar nu pot da oferi garanții înainte de a începe sezonul”.

El a adăugat: „Dacă o motocicletă este bună, pilotul se adaptează mai ușor. În cazul meu, problema va fi constanța. Pot fi rapid pe anumite circuite.”

„Dar nu știu dacă pot fi rapid în mod constant pe toate. [Francesco] Bagnaia și [Jorge] Martin sunt cu un pas în față raportat la piloții care sunt rapizi, dar nu sunt constanți.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *