Marc Marquez: „Honda are nevoie de o motocicletă competitivă pentru a putea atrage piloții de top.”

Distribuie articolul:

În opinia lui Marc Marquez, Honda are nevoie de un material de concurs competitiv. Astfel, în ciuda piloților pe care i-ar avea „sub contract”, marca japoneză nu ar reuși să obțină rezultate scontate.

În condițiile în care Marquez va pleca la Gresini, în sezonul următor, Honda se află în plin proces de găsire a unui înlocuitor pentru echipa sa de uzină.

Miguel Oliveira, de cinci ori câștigător al unui GP, a fost prima alegere a celor de la Honda. Din păcate, negocierile nu au decurs conform planului.

Fabio di Giannantonio – care va fi înlocuit de Marquez la Gresini – era favorit, deși, înainte de Marele Premiu al Malaeziei, au apărut zvonuri conform cărora Fermin Aldeguer, liderul de la Moto2, ar fi de asemenea în cărți.

Întrebat de site-ul Motorsport.com ce ar trebui să facă Honda în ceea ce privește înlocuirea sa, el a răspuns: „Depinde de strategia pe care vor să o aibă.

Nu vreau să discut despre aceste planuri.

Bineînțeles, ei încearcă să facă tot ce este mai bine pentru acest proiect. Din punctul meu de vedere, prioritate ar trebui să aibă investițiile în materialul de concurs.”

În primul rând, trebuie să ai o motocicleta bună, iar apoi să începi negocierile cu piloții de vârf.

PHOTO BY: GOLD AND GOOSE / MOTORSPORT IMAGES

Nu contează cine mă va înlocui. Asta este părerea mea. Cunosc strategia celor de la Honda, dar nu voi spune nimic despre asta. Ei vor informa publicul, la momentul potrivit „.

Joan Mir spune că ar prefera, în 2024, un coechipier experimentat, pentru a contribui la furnizarea de informații utile pentru dezvoltarea motocicletei Honda.

Este dificil să spui ceva despre asta”, a spus campionul mondial din 2020. „Dar, ca pilot și în situația în care ne aflăm în acest moment, toate informațiile pe care le putem obține din exterior (de la alte echipe) ne pot fi de mare ajutor

Eu mi-am spus deja părerea în cadrul echipei. Honda știe care sunt problemele și încearcă să le remedieze.”

Dar, dacă un alt pilot cu experiență poate oferi o opinie și poate o altă cale de urmat, acest lucru este întotdeauna de ajutor.

În această situație, sincer vorbind, nu mi-aș dori un debutant în echipă. Eu vreau un un pilot cu experiență.

În altă ordine de idei, Di Giannantonio a declarat presei, joi, în Malaezia, că nu există noutăți în privința viitorului său, precizând că poziția sa actuală în această situație este incertă.

Pilotul Honda (în SBK), Iker Lecuona, care îl înlocuiește pe Alex Rins, accidentat, în Malaezia și Qatar, a semnat din nou cu HRC pentru anul viitor și va rămâne în „curtea” echipei nipone.

PHOTO BY: GOLD AND GOOSE / MOTORSPORT IMAGES
Iker Lecuona, Repsol Honda Team

Dar, Lecuona spune că ar fi „o lovitură serioasă” pentru el, dacă Honda ar alege un pilot tânăr și fără experiență în locul său.

„Ar fi îngrozitor, nu vă puteți imagina ce ar însemna asta pentru mine.”, a declarat Lecuona, care a petrecut două sezoane la Tech3 în MotoGP.

Cred că Honda nu este pregătită să ia un pilot tânăr și fără experiență. Eu sunt tânăr, dar am doi ani de experiență în MotoGP și am făcut curse bune în această competiție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *