Marc Marquez: „Vreau să fac performanță. Calea ușoară era să rămân la Honda. Bani mai mulți, presiune mai puțină.”

Distribuie articolul:

Marc Marquez susține că a ales Gresini, din motive strict legate de performanță. În viitor, multiplul campion mondial nu neagă posibilitatea unei reîntoarceri la Honda.

Marc Marquez: „Desigur, a fost o decizie foarte dificilă. M-am gândit mult la alegerea pe care trebuia să o fac, iar hotărârea am luat-o după cursa de la Motegi.”

„Pe de altă parte, ambiția mea a rămas la fel ca în 2013. Mă aflu aici (la Gresini), deoarece această motocicletă îmi oferă posibiliatatea să lupt pentru primele 5 poziții.”

„Nu pot spune că mă lupt pentru campionat, însă cred că ne putem bate pentru primele 5-6 locuri. Ai nevoie de mai mult, pentru a câștiga un campionat.”

„Vreau să îmi relansez cariera. De asta am ales această echipă. Doar din cauza asta. Calea ușoară era să rămân la Honda. Presiune mai puțină, bani mai mulți în contul meu. Dar, nu acesta este obiectivul meu.”

„Sunt foarte recunoscător celor de la Honda. Sper că vom relua colaborarea, în viitor. Totuși, asta nu depinde doar de mine.”

„Trebuie să fiu rapid pe circuit. Asta îți deschide multe uși. Dacă voi fi rapid, voi avea posibilitatea să am un control mai bun asupra viitorului meu (în MotoGP).”

Marquez a semnat un contract pe un singur sezon cu Gresini, echipă la care va pilota alături de fratele său, Alex.

Cu 59 de victorii și 6 titluri mondiale (obținute în MotoGP), Marc a făcut istorie la Honda. De altfel, rider-ul iberic este cel mai titrat pilot din istoria companiei nipone.

Marquez este convins de faptul că Honda „va reveni în top.” Cu toate acestea, spaniolul este circumspect, cu privire la perioada de timp în care se va întâmpla acest lucru.

„Cel mai mare semn de întrebare este durata de timp. Nu știu când își va reveni Honda. Poate dura un an, poate dura doi. Prin urmare, decizia cea mai bună a fost să aleg Ducati.”

„Totuși, Honda este Honda. În viitor, echipa sigur va obține rezultate foarte bune.”

La Repsol Honda, Marc Marquez a fost înlocuit de Luca Marini. Riderul italian și-a exprimat entuziasmul față de acest mutare, pe care o consideră „un pas înainte pentru cariera mea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *