Marco Bezzecchi: Decizia de a rămâne la VR46 a fost luată cu inima.

Distribuie articolul:

Marco Bezzecchi a oferit o serie de declarații, în care și-a justificat alegerea de a rămâne la VR46

Evoluția sa din 2023 (mai ales prima jumătate a sezonului) l-a adus pe Bezzecchi, în lupta pentru titlul mondial (alături de Bagnaia și Martin).

Ducati i-a oferit opțiunea de a avea cea mai nouă specificație a mărci italiene, la Pramac, însă Marco a hotărât să rămână la echipa lui Valentino Rossi -pe o motocicletă de specificație 2023.

A fost o decizie pe care am luat-o cu inima. Dar, nu pot nega că m-am gândit mult la această alegere. În ziua de astăzi, competiția este foarte puternică în MotoGP. Prin urmare, nu îți poți permite să faci pași greșiți.”

„Sunt fericit unde mă aflu acum (la VR46), deoarce echipa mi-a creat mediul prielnic de a oferi 100%. Că să fac asta, echipa trebuie să îmi ofere anumite condiții, iar acest lucru s-a întâmplat la VR46.”

Atunci când Marco Bezzecchi și-a reînnoit comtractul cu echipa lui Valentino Rossi, el se aștepta ca Luca Marini să rămână în cadrul echipei.

În loc să se întâmple acest lucru, Marini a plecat la Repsol Honda și a fost înlocuit de Fabio di Giannantonio.

Nu, să fiu sincer, nu știam că Luca va pleca la Honda. Din câte am înțeles, a fost o decizie luată în ultimul moment.”

Mereu m-am înțeles bine cu Luca. Va fi dificil pentru mine, să nu îl mai văd în cealaltă parte a garajului. Totuși, cred că Luca a făcut o decizie bună referitoare la cariera sa.”

Bezzecchi a vorbit și despre așteptările sale pentru 2024: „La fel ca toți ceilalți rideri am vise foarte mari, dar, trebuie să rămân cu picioarele pe pământ.”

Bezzechi a câștigat 3 GP-uri în 2023 (Argentina, Franța și India), însă sezonul său a fost marcat și de o accidentare, în urma căreia s-a ales cu o fractură de claviculă.

Indubitabil, nu este ușor să câștigi. Înainte de accidentare, totuși, eram rapid. Terminam aproape fiecare cursă în top 6. Nu caut să mă justific. Au fost și alte motive (în afară de accidentare), care mi-au afectat evoluția pe pistă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *