Massimo Rivola: „Aprilia nu este interesată să concureze în WSBK, această serie arată ca un campionat MotoGP B.”

Distribuie articolul:

Massimo Rivola a declarat că Aprilia nu își dorește să participe în Campionatul Mondial de Superbike. Conform lui Rivola, regulamentul din Superbike este unul greșit. Totuși, Dorna vrea ca marca italiană să concureze în această serie…

Din punct de vedere al categoriei MotoGP, principalul punct de discuție este scăderea vitezei de top a motocicletelor. În viziunea celor de la Dorna, viteze atinse sunt periculoase (chiar și pentru standardele acestei competiții).

Motociclete din Superbike nu sunt atât de rapide precum cele din MotoGP. Totuși, în WSBK sunt aplicate (în majoritatea cazurilor), regulile implementate în MotoGP.

Într-un interviu acordat celor de la Speedweek, Rivola a vorbit într-o manieră negativă despre direcția în care se îndreaptă MotoGP și despre regulile din WSBK. Șeful celor de la Aprilia consideră că ar fi necesar și un plafon bugetar

“În opinia mea, nu este o măsură inteligentă să facem motocicletele mai lente (în MotoGP). Nu vreau să fim mai lenți decât cei din Superbike.”

„Eu cred că avem nevoie de un plafon al costurilor. Este ridicol să permiți unor motociclete de 45.000 de euro, să concureze impotriva unora de 25.000 de euro.”

„Nu suntem interesați să concurăm în Campionatul Mondial de Superbike. În acest moment, WSBK-ul este un campionat MotoGP B.”

Rivola a admis că, în opinia lui, regulamentul din Superbike ar trebui modificat: „Superbike-ul ar arăta mult mai bine cu reguli de Superstock.”

„Dacă s-ar aplica aceste reguli, campionatul ar fi mult mai atractiv și aș fi fericit să concurez acolo. Această părere cred că este împărtășită și de alte echipe.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *