Max Verstappen: „Etapa din Las Vegas este 99% show și 1% eveniment sportiv.”

Distribuie articolul:

Max Verstappen consideră cursa din Las Vegas „99% show și 1% eveniment sportiv”. De asmenea, el crede că piloții au arătat precum niște „clowni”, la festivitătile care au avut loc miercuri seara.

Verstappen nu este foarte entuziasmat, de spectacolul care însoțește acest MP din Las Vegas. Olandezul a făcut o serie de declarații care atestă convingerile sale.

„Nu îmi plac toate lucrurile care se învârt în jurul acestui eveniment. Pe mine, mă interesează doar cursa. Nimic altceva. Nu îmi place să stau la aceste festivități. Arăți precum un clown.”

Totuși, Verstappen a susținut că nu îl deranjează GP-ul din Las Vegas și că nu este „problema lui”, modul în care este organizată această întrecere.

„Pot înțelege modul în care se desfășoară și este organizat un GP. Știu că sunt două aspecte importante – cel financiar și cel sportiv.”

„Eu doar mi-am spus opinia proprie. Întotdeauna, am fost interesat de partea sportivă și de performanță.”

Spre deosebire de Max Verstappen, avem piloții care susțin modul în care a fost organizat acest eveniment. Printre ei, Daniel Ricciardo și Lewis Hamilton.

Daniel Ricciardo: ,„Mă bucur că sunt aici. Întotdeauna mi-a plăcut în Las Vegas. Sunt încântat și abia aștept cursa. Cred că va fi ceva grozav”.

Pe de altă parte, Lewis Hamilton a fost cel mai mare susținător al etapei din Las Vegas. Hamilton a cerut fanilor să „acorde o sanșă” acestei curse.

„Cred că vom vedea o cursă bună, Statele Unite avea nevoie să organizeze două etape. Las Vegas este unul dintre cele mai populare și cunoscute orașe ale Americii.”

„Nu știu cum este circuitul. Pe simulator, acesta a fost așa si-așa. Cu siguranță, nu este Silverstone. Dar, cu atâtea lumini în jur, sigur va fi spectacol.”

Max Verstappen a criticat și circuitul din Las Vegas.

Campionul mondial al celor de la Red Bull, a criticat configurația circuitului din Las Vegas. Conform lui Verstappen, aceasta „nu este foarte interesantă.”

„Nu mi se pare interesantă (pista). Nu îmi plac circuitele stradale. Aceste monooosturi sunt prea grele, iar acest lucru strică spectacolul de pe circuit. De asmenea, aderența scăzută la nivelul asfaltului va fi o problemă.”

„Într-un monopost de F1, te simți mult mai bine pe un circuit cu viraje de mare viteză. Aici (în Las Vegas), nu prea ai asemenea viraje.

Max Verstappen este nemulțumit și de diferența de fus orar (dintre Las Vegas și Abu Dhabi). Cele două etape se vor organiza la un interval de o săptămână, în condițiile unei diferențe de 12 ore (între cele două locații).

„Este o diferență de 12 ore și nu înțeleg de ce s-au programat lucrurile așa. Este foarte obositor. Nu avea rost să punem aceste etape, una după alta, la finalul sezonului”.

Sursa: The Race

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *