McLaren la un alt nivel la Zandvoort: Horner insistă că Red Bull trebuie să răspundă

Distribuie articolul:

McLaren a impresionat la Marele Premiu al Olandei, Lando Norris obținând o victorie dominantă și demonstrând o superioritate clară față de rivalii săi. Christian Horner, șeful echipei Red Bull Racing, a recunoscut că mașina McLaren a fost „într-o altă ligă” la Zandvoort, subliniind nevoia urgentă ca Red Bull să reacționeze în cursa pentru titlu.

Superioritatea McLaren la Zandvoort

Într-o performanță remarcabilă, Lando Norris a încheiat cursa cu un avans de 22,896 secunde față de Max Verstappen, ocupantul locului doi. Aceasta a fost cea mai mare diferență de până acum în acest sezon și a redus diferența din clasamentul piloților la doar 70 de puncte.

„Felicitări lui Lando și echipei McLaren, mașina lor a fost într-o altă ligă astăzi,” a declarat Horner pentru Sky Sports F1. „Am făcut tot ce am putut, Max a transformat P2 într-un avantaj, dar a fost clar că ritmul lor a fost în altă ligă.”

Verstappen nu a putut ține pasul cu ritmul lui Norris la Zandvoort

Lupta pentru titlul constructorilor se întărește

Pe lângă performanța lui Norris, McLaren a reușit să reducă diferența în clasamentul constructorilor la doar 30 de puncte, datorită locului patru obținut de Oscar Piastri, comparativ cu locul șase al lui Sergio Perez. Această evoluție pune presiune pe Red Bull, care acum trebuie să lupte din greu pentru a câștiga al treilea titlu consecutiv la constructori.Red Bull a introdus câteva actualizări minore la Zandvoort, inclusiv modificări la oglinzi, structura halo și o capotă de motor specifică acestui circuit. Totuși, aceste modificări nu au fost suficiente pentru a contracara îmbunătățirile aduse de McLaren.

Red Bull caută răspunsuri

După o cursă dificilă pe teren propriu, Max Verstappen și echipa Red Bull sunt conștienți că trebuie să găsească soluții rapide. „Trebuie să înțelegem unde este deficitul,” a continuat Horner. „Am învățat multe în acest weekend, dar ritmul pe care l-au avut McLaren a fost extraordinar, așa că trebuie să vedem cum putem îmbunătăți performanța mașinii noastre.”

În timp ce Horner nu a oferit detalii despre potențiale actualizări viitoare, a subliniat că echipa trebuie să reacționeze rapid pentru a-și menține avantajul în campionat. „Cu ritmul pe care l-au arătat astăzi, nimic nu este sigur. Avem încă un avans confortabil la piloți, dar în clasamentul constructorilor, din nou, am pierdut un număr important de puncte astăzi. Trebuie să răspundem și sunt încrezător că avem forța și adâncimea necesare pentru a face asta.”

O provocare nouă la Monza

Urmează cursa de la Monza în acest weekend, care va reprezenta un alt test pentru îmbunătățirile McLaren și va arăta în ce măsură Red Bull trebuie să continue să se adapteze. Cu Verstappen încă având un avans de 70 de puncte în clasamentul piloților, rămâne de văzut cât de repede poate Red Bull să răspundă acestei provocări și să revină în frunte.

Concluzionând, cursa de la Zandvoort a evidențiat necesitatea pentru Red Bull de a-și ajusta strategia și a se adapta rapid la ritmul concurenței crescânde din partea McLaren. Următoarele curse vor fi cruciale pentru determinarea campionilor sezonului 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *