Mercedes dezvăluie un program „destul de ambițios” pentru anul 2024.

Distribuie articolul:

Directorul tehnic al Mercedes, James Allison, recunoaște că 2024 reprezintă o provocare uriașă pentru echipă. Cu toate acestea, inginerul britanic a stabilit obiectivele pentru sezonul viitor.

Anul 2023 a fost unul dificil pentru Mercedes. După un sezon 2022 dezamăgitoar, W14 s-a dovedit a fi un alt monopost problematic.

După doar prima rundă (din Bahrain), echipa a identificat imediat că este necesară o „resetare”. Conceptul „zero sidepods” s-a dovedit a fi o greșeală majoră, iar performanța mașinii a fost (evident) afectată.

Allison a fost rechemat în rolul de director tehnic în martie, anul trecut, și i s-a încredințat sarcina de a o readuce pe Mercedes, în fruntea competiției. Din păcate, au mai rămas doar două sezoane până când regulamentul se va schimba din nou, în 2026.

Astfel, timpul este limitat. Allison recunoaște acest lucru, după cum a explicat în cadrul podcastului „Performance People”:

„Dacă te uiți la istoria F1, statisticile sunt împotriva noastră. Echipele nu își revin după ce au alunecat din vârful competiției, în intervalul de timp pe care ni l-am stabilit.
© Copyright: Coates / XPB Images

„Dar, noi avem totuși un program destul de ambițios. De asemenea, am făcut destul de multe progrese cu mașina de anul viitor. Doar timpul ne va spune, dacă am progresat suficient.”

Datorită dificultăților suferite la Maranello și Brackley, Red Bull s-a bucurat de un avantaj semnificativ la începutul anului.

Acest lucru a ajutat echipa austriacă să înceapă să se concentreze asupra monopostului RB20 relativ devreme, atenuând timpul redus petrecut în tunelul de vânt.

La Mercedes, provocarea este de a face un salt uriaș înainte în 2024, un progres similar cu cel de la Aston Martin (în prima parte a anului 2023).

Vom vedea în testele din pre-sezon, dacă munca lui James Allison va fi încununată de succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *