Monopostul din 2026 este prioritatea lui Adrian Newey la Aston Martin

Monopostul din 2026 este prioritatea lui Adrian Newey la Aston Martin

Directorul echipei Aston Martin, Andy Cowell, a declarat că Adrian Newey se va concentra pe monopostul din 2026.

După ce a părăsit Red Bull la mijlocul anului trecut, Newey, cel mai de succes designer de monoposturi din istoria Formulei 1, a fost convins să se alăture echipei Aston Martin de către proprietarul miliardar al echipei, Lawrence Stroll.

Stroll speră să transforme Aston Martin într-o echipă aspirantă la titlu cu ajutorul noului regulament tehnic din 2026, și îl vede pe Newey ca principala piesă cheie a puzzle-ului.

Venirea lui Adrian aduce o experiență vastă și o mentalitate extrem de competitivă, iar alegerea pe care am făcut-o în prezent este ca Adrian să lucreze la monopostul din 2026″, a spus Cowell.

„Newey depune mult efort în acest sens. A analizat reglementările din 2026 și a stabilit compromisurile necesare pentru a crea un monopost rapid sub auspiciile noilor reguli.

Echipele au avut permisiunea de a lucra la aspectele aerodinamice ale monoposturilor lor pentru 2026 doar de la începutul acestui an, ceea ce înseamnă că Newey poate avea în continuare o influență semnificativă asupra conceptului noului monopost.

Deși majoritatea timpului său va fi dedicată monopostului din 2026, Newey va avea în continuare o anumită libertate de a lucra la monopostul din 2025.

Poate că, după ce vom afla care sunt punctele forte și punctele slabe ale monopostului nostru, în primele curse, el va veni cu mici modificări pentru monopostul din 2025„, a adăugat Cowell.

„Avem un nou tunel aerodinamic, avem multe echipamente în fabrică și încercăm să dezvoltăm și să construim aceste instrumente astfel încât toate să meargă perfect, astfel încât să ne concentrăm pe crearea celui mai rapid monopost de curse posibil.”

De săptămâna trecută, Aston Martin și-a deschis propriul tunel de vânt, după ani de zile în care l-a folosit pe cel Mercedes. Cowell este încrezător că noul tunel aerodinamic va veni cu multiple beneficii care se vor manifesta în performanța pe pistă.

„A fost un proiect mare, cu mulți oameni care au lucrat la el, așa că este minunat să-l vedem în sfârșit finalizat.”

„Având acum totul într-o singură locație, lucrurile se simplifică foarte mult pentru ingineri. Dar provocarea pe care o are toată lumea este de a încerca să înțeleagă ce se întâmplă cu aerodinamica pe pistă, comparativ cu tunelul aerodinamic, comparativ cu CFD-ul. Credem că tunelul de vânt ne oferă o mai bună înțelegere și mecanisme mai bune în ceea ce privește fizica fluxului și a curenților de aer care trec peste monopost.”

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *