MotoGP, MP al Aragonului: Marc Marquez, victorie emoționantă în fața propriilor suporteri

Distribuie articolul:

După o pauză de 1043 de zile, Marc Marquez revine pe prima treaptă a podiumului într-un GP. Multiplul campion iberic a repetat performanța din Sprint, Marquez reușind un nou succes dominant în acest weekend. Jorge Martin a terminat cursa pe locul doi, iar Pedro Acosta a profitat de acroșajul dintre Alex Marquez și Francesco Bagnaia. Datorită acestui accident, debutantul spaniol a urcat pe ultima treaptă a podiumului.

La capătul celor 23 de tururi care au alcătuit MP al Aragonului, Marc Marquez s-a impus pentru a 6-a oară pe circuitul din Alcaniz. La fel ca în Sprint, victoria rider-ului Gresini a fost una lipsită de istoric. Marc Marquez a crescut gradual avantajul față de Jorge Martin, liderul campionatului obținând un loc doi echivalent cu o victorie.

„A fost o victorie grozavă”, a declarat Marquez. „A fost incredibil să câștig în fața acestor suporteri minunați. Am fost capabil să gestionez avantajul, mai aveam ceva în rezervă. Nu a fost nevoie să apelez la acele resurse și sunt fericit.”

Cu siguranță, Jorge Martin a fost omul care a avut cel mai mult de câștigat de pe urma întrecerii de astăzi. Rider-ul Pramac și-a extins avansul în clasamentul general la 23 de puncte în fața lui Bagnaia, campionul mondial în exercițiu fiind implicat într-un acroșaj spectaculos cu Alex Marquez (în virajul 12 al pistei). Din fericire, incidentul nu a avut urmări serioase. La momentul accidentului, Bagnaia amenința poziția a 3-a; poziție ocupată la acel moment de fratele și coechipierul lui Marc Marquez.

Astfel, Pedro Acosta a moștenit locul 3, pilotul spaniol ducând încă o dată motocicleta GASGAS în zona „aerului rarerifiat” al competiției, în speță podiumul. Un amănunt interesant: topul 3 din cursa de astăzi a fost identic cu cel din Sprint.

Brad Binder a avut o nouă prestație solidă. Pilotul sud-african a terminat MP al Aragonului la marginea podiumului, pe poziția a 4-a. Enea Bastianini a fost protagonistul unei noi recuperări magistrale, prin pluton. Spre deosebire de alte GP-uri, șarja din finalul cursei de astăzi i-a adus doar locul 5. Prin urmare, în clasamentul general, lupta pentru locul 3 devine mai interesantă ca niciodată: doar un punct îi separă pe Marc Marquez și Enea Bastianini, în disputa pentru podiumul clasamentului general.

Confirmat de ceva timp la VR46, Franco Morbidelli confirmă forma bună arătată în ultimele etape. Rider-ul Pramac a trecut linia de sosire pe locul 6. Mai mult, rezultatul înregistrat astăzi reprezintă a 6-a clasare consecutivă în puncte pentru italian.

Fabio Di Giannantonio și Marco Bezzecchi au obținut punctele aferente pozițiilor 7 și 8, în timp ce Alex Rins a reușit un „personal best” în acest sezon. Fostul rider Suzuki a terminat cursa pe locul 9. Un rezultat mare pentru coechipierul lui Fabio Quartararo, asta și în contextul unei căzături care l-a avut în prim plan pe campionul mondial din sezonul 2021.

Jack Miller a încheiat în top 10, la capătul unei prestații anonime. Totuși, marca austriacă a avut 3 motociclete în zona superioară a clasamentului.

Zona punctelor a fost completată de Aleix Espargaro, Takaaki Nagami, Augusto Fernandez, Johan Zarco și Joan Mir. După startul dezastruos de sezon, Honda reușește să facă pași mici în direcția corectă, cu 3 rideri clasați în top 15.

După GP-ul din Aragon, următoarea întrecere va avea loc săptămâna viitoare, la Misano. De altfel, circuitul italian va organiza două etape: MP al Statului San Marino și MP al Regiunii Emilia Romagna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *