MotoGP, MP al Cataluniei: Victorie pentru Francesco Bagnaia. Jorge Martin și Marc Marquez completează topul 3.

Distribuie articolul:

Francesco Bagnaia s-a impus în Marele Premiu al Cataluniei, la capătul unui duel purtat cu Jorge Martin. Cursele de recuperare au devenit „marcă înregistrată” pentru Marc Marquez; rider-ul Gresini a terminat pe ultima treaptă a podiumului.

Precum în Sprint, Aleix Espargaro a avut un start slab. Francesco Bagnaia a preluat conducerea GP-ului, în fața lui Pedro Acosta și Brad Binder.

În turul 3 a venit prima schimbare de lider: Acosta l-a depășit pe Bagnaia în virajul 10, dar manevra a fost una mult prea „optimistă”. Astfel, Bagnaia și-a recuperat poziția.

În același viraj 10, în turul 7, Jack Miller a căzut. Acest lucru l-a ajutat pe Marc Marquez, iar rider-ul iberic a urcat un loc, pe 8.

După tentativa eșuată de depășire asupra lui Bagnaia, Acosta a pierdut o poziție și în fața lui Jorge Martin. În turul 5, liderul campionatului avea să treacă și de Bagnaia. Ulterior, campionul mondial în exercițiu avea să fie depășit și de Acosta.

În turul 11, Acosta avea să piardă controlului motocicletei GASGAS (în același viraj 10). Totuși, Acosta nu a abandonat și a revenit în pluton.

Între timp, Marc Marquez a ajuns în top 5. Blocat o bună parte din cursă în spatele lui Morbidelli, Marquez l-a depășit pe pilotul italian și pe Brad Binder, în drumul acestuia către poziția a 5-a.

În ultima parte a întrecerii, Bagnaia a redus ecartul față de Martin. Cu 6 tururi înainte de final, Bagnaia a trecut de rivalul său în lupta la titlu (în virajul 5).

Lupta a fost una tensionată, și în disputa pentru ultima treaptă a podiumului: Marquez a urcat pe 4, după o depășire efectuată asupra lui Raul Fernandez.

Aleix Espargaro a fost următoarea „victimă” a rider-ului Pramac. Marquez a profitat de aspirația oferită de motocicleta Aprilia (pe linia de start-sosire). Astfel, Marquez a obținut un nou podium.

În fruntea cursei, Bagnaia s-a distanțat la două secunde față de Jorge Martin. Rider-ul Pramac nu a avut răspuns la ritmul etalat de Bagnaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *