MotoGP, Sprint: Victorie pentru Alex Marquez. Jorge Martin și Pecco Bagnaia completează topul 3.

Distribuie articolul:

Alex Marquez a câștigat Sprint-ul desfășurat la Sepang! Candidații la titlu din acest sezon, Jorge Martin și Francesco Bagnaia au completat topul 3. După întrecerea de astăzi, ecartul dintre cei doi a ajuns la doar 11 puncte.

Alex Marquez a confirmat ritmul excelent, arătat sesiunile de antrenamente libere. Rider-ul Gresini a obținut un succes dominant, în fața pretendenților la titlul mondial.

Startul a fost unul bun, pentru Francesco Bagnaia. Liderul campionatului și-a păstrat prima poziție, la intrarea în primul viraj.

Jorge Martin a plecat slab. „Martinator” a fost depășit de Alex Marquez și Enea Bastianini. Totuși, Martin avea să își recupereze destul de repede pozițiile pierdute.

Rider-ul Pramac l-a depășit pe Bastianini la finalul turului inaugural, iar o buclă mai tarziu, Martin avea să profite de o greșeală a lui Alex Marquez, pentru a urca pe locul secund.

Totuși, ostilitățile nu s-au incheiat aici. Marquez și-a recăpătat poziția secundă, în timp ce Bagnaia a profitar de „bătălia” dintre cei doi piloți Ducati, pentru a-și crește avansul (la 6 zecimi).

Odată „instalat” pe poziția secundă, Alex, fratele mai mic al lui Marc, a început să reducă ecartul dintre el și Bagnaia.

În a doua jumătate a Sprint-ului (turul 6), Marquez a „lansat” atacul decisiv asupra campionului mondial în exercițiu (în virajul 9).

În același buclă (virajul 14), Pecco a pierdut și poziția a 2-a, în detrimentul rivalului său la campionat.

Din fericire pentru Bagnaia, acesta a fost „menajat” pe finalul cursei, de către Enea Bastianini. După un sezon marcat de accidentări, Bastianini și-a asumat rolul de „locotenent”, în cadrul echipei Ducati.

Brad Binder, Jack Miller, Marco Bezzechi, Johan Zarco și Luca Marini au completat topul piloților din puncte. Din nou, motocicletele japoneze (Honda și Yamaha) au avut o evoluție mediocră.

În „tabăra” Repsol Honda, Marc Marquez și Joan Mir au „înregistrat” căzături, în sectorul 4 al turului de circuit.

După un Sprint relativ „liniștit”, GP-ul Malaeziei va fi (cu siguranță), unul mult mai tensionat. Cursa va începe la ora 9.00 (Digi Sport 1, Prima Sport 1).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *