MotoGP, Valencia: Jorge Martin câștigă cursa de sprint. Deznodământul titlului mondial se amână până duminică. Marc Marquez obține un rezultat foarte bun, la momentul despărții de Honda.

Distribuie articolul:

Jorge Martin se impune în sprint-ul de la Valencia! Bagnaia a terminat pe poziția a 5-a. Astfel, ecartul dintre cei doi a ajuns la 14 puncte. Titlul mondial se va decide duminică. La finalul colaborări cu Repsol Honda, Marc Marquez a completat topul 3.

Sesiunea de calificări nu a fost una „grozavă” pentru Martin. Calificat al 6-lea, cu 4 poziții în spatele lui Bagnaia, rider-ul Pramac Ducati și-a demonstrat superioritatea în „exercițiul” Sprint-ului.

Inițial, după un start bun, Bagnaia a preluat conducerea acestei intreceri. Nu a durat însă mult, până când Bagnaia a fost depășit de Maverick Vinales.

Ulterior, Bagnaia avea să piardă încă 3 poziții: Brad Binder, Jorge Martin și Marc Marquez aveau să treacă de rider-ul italian.

În prima parte a cursei, avansul lui Vinales a crescut la aproape o secundă (8-9 zecimi), față de plutonul de urmăritori (format din Binder, Marquez și Martin).

După câteva încercări eșuate, „Martinator” l-a depășit pe Marc și a plecat în „urmărirea” liderului, alături de Brad Binder.

În turul 6, ecartul dintre primi 3 piloți era aproape inexistent. Binder a lansat un atac asupra lui Vinales, în virajul 4, însă rider-ul Aprilia și-a recâștigat poziția.

O buclă mai târziu, în același viraj, manvera sud-africanului avea să fie încununată de succes. De lupta dintre cei doi, avea să profite Jorge Martin.

Acesta și-a depășit conaționalul, pe linia dreaptă de start-sosire. În același tur (8), Martin a ajuns în postura de lider, după o eroare comisă de Brad Binder (virajul 11).

Rider-ul Pramac nu avea să cedeze această poziție până la finalul cursei, în pofida presiunii exercitate de Brad Binder.

Podiumul a fost completat de Marc Marquez. Aceasta este ultima etapă pentru Marc, în cadrul echipei Honda Repsol. Putem spune, fără a comite o greșeală, că ne aflăm la finalul unei ere…

Vinales a terminat pe locul 4, în fața lui Francesco Bagnaia. În urma rezultatului de astăzi, diferența de puncte dintre Martin și Bagnaia a scăzut la 14 puncte. Astfel, campionatul se va decide în GP-ul de mâine.

Fabio di Giannantonio, Marco Bezzecchi, Alex Marquez și Johann Zarco au completat zona punctelor.

În bătălia pentru o poziție bună (top 5), a fost implicat și Fabio Quartararo. Din păcate, francezul a căzut în virajul 6, după o tentativă eșuată de atac asupra lui Pecco Bagnaia.

Spre deosebire de Quartararo, Di Giannantonio și Bezzecchi nu l-au atacat pe rider-ul Ducati. Cei 2 piloți au ales să ruleze (într-un ritm conservator), în spatele compatriotului lor.

Astfel, după Sprint-ul de astăzi, deznodământul se amână pentru cursa principală. GP-ul va avea loc duminică, începând cu ora 16.00. Prima Sport 1 și Digi Sport 4 transmit acest eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *