MXGP Frauenfeld – Tim Gajser face dubla în Elveția
Distribuie articolul:

În weekendul recent, Elveția, prin intermediul traseului de la Frauenfeld a fost gazda Marelui Premiu al Elveției. Duelul în trei dat între Tim Gajser, Jorge Prado și Jeffrey Herlings a avut parte de un nou episod incendiar. Dacă în cursa de calificări, Jorge Prado și-a adjudecat victoria fără prea mari problema, campionul mondial în exercițiu a primit o replică pe măsură.

Tim Gajser a dominat weekendul elvețian și și-a asigurat o dublă victorie în ambele manse. Slovenul a câștigat Marele Premiu al Elveției cu 50 de puncte din tot atâtea disponibile. Jeffrey Herlings l-a secondat, cu două locuri doi, olandezul țînând capul de afiș cu depășiri deosebit de spectaculoase în manșa a doua a întrecerii din Elveția. Marele învins al zilei a fost Jorge Prado. Spaniolul de la Gas Gas, campion mondial în exercițiu al clasei MXGP, a fost pe locul al treilea în ambele manse și a fost subiectul unei depășiri senzaționale la exterior făcută de Jeffrey Herlings în a doua manșă.

Jeremy Seewer a apărat onoarea localnicilor și a fost the best of the rest. Elvețianul a încheiat pe locul patru în prima manșă și pe locul cinci în cea de-a două manșă, pentru a încheia pe un onorabil loc patru la general la Frauenfeld. Top cinciul clasei MXGP a fost completat de Romain Febvre, pilotul de la Kawasaki, reușind clasări pe șase și pe patru.

În clasamentul general, Tim Gajser își mărește avantajul în raport cu urmăritorii săi. Slovenul are acum 860 de puncte, cu 18 mai multe decât Jorge Prado, campionul mondial en titre acumulând 842 de puncte. Pe locul al treilea continuă să rămână Jeffrey Herlings, cu un total de 818 puncte. Top cinciul clasei MXGP este completat de Jeremy Seewer și Calvin Vlaanderen, cu 587 de puncte, respectiv 550.

În clasamentul constructorilor la MXGP conduce Honda, cu 818 puncte. Podiumul acestui clasament general este completat, în ordine, de Gas Gas și KTM, cu 792 de puncte, respectiv 778. Kawasaki și Yamaha sunt celelalte echipa din top cinci, timp ce, ultimele clasate în această ierarhie sunt Fantic, Husqvarna, Beta, Ducati și TM.

La clasa MX2, Lucas Coenen și-a adjudecat o nouă victorie și a mai redus din deficitul care-l separă de Kay de Wolf. Dacă Kay de Wolf s-a impus în manșă întâi, Lucas Coenen și-a adjudecat victoria în manșă a două, diferența fiind făcută de rezultatul mai bun adjudecat de Coenen din prima manșă. Astfel, belgianul a câștigat Marele Premiu al Elveției, cu 47 de puncte, cu patru mai multe decât rivalul sau la titlul mondial.

Andrea Adamo, campionul mondial en titre, a încheiat pe ultima treaptă a podiumului după clasări pe locurile patru și doi în cele două manse. Italianul de la KTM a acumulat 40 de puncte în Elveția. Top cinciul clasei MX2 a fost completat de Camden McLellan și Liam Everts, cu 36 de puncte, respectiv 34.

În clasamentul general, Kay de Wolf continuă să conducă cu 777 de puncte. Olandezul este urmat de Lucas Coenen, învingătorul din Elveția având acum 733 de puncte. Pe ultima treaptă a podiumului îl regăsim pe Simon Langenfelder, cel care a avut o evoluție foarte modestă la Frauenfeld. Germanul de la Gas Gas are acum 676 de puncte și păstrează doar șanse teoretice la titlul mondial. Top cinciul clasei MX2 este completat de către cei doi piloți KTM de uzină, Liam Everts și Andrea Adamo, cu 636 de puncte, respectiv 545.

În clasamentul constructorilor la MX2, Husqvarna conduce autoritar cu 881 de puncte. KTM este pe locul secund, cu 775 de puncte, în timp ce Gas Gas completează podiumul, cu 683 de puncte. Triumph și Yamaha sunt celelalte echipe din top cinci, în timp ce, ultimele clasate în această ierarhie sunt Honda, Kawasaki, Fantic, TM și Suzuki.

Următoarea întâlnire cu campionatul mondial de motocross va avea loc la Afyonkarahisar, în Turcia, în weekendul 7-8 septembrie.