Norris marchează un parcurs „uimitor” pentru a obține pole position la Zandvoort, dar se așteaptă ca eroul local Verstappen să „oferă o luptă bună” în ziua cursei

Distribuie articolul:

Lando Norris și-a exprimat satisfacția după ce s-a întors din pauza de vară a Formulei 1 în forță, reușind un tur remarcabil pentru a obține pole position la Marele Premiu al Olandei.Pilotul McLaren, care a fost foarte autocritic înainte de pauză și a vorbit despre necesitatea unei „resetări”, a înregistrat un timp de 1m 09,673s în faza decisivă Q3, devansându-l pe rivalul de la Red Bull, Max Verstappen, cu mai mult de trei zecimi și jumătate.

„O zi uimitoare”

După ce a ieșit din mașină pentru a răspunde la primele întrebări din partea presei, Norris a declarat: „O zi uimitoare. E plăcut să te întorci și să începi cu un pole. A fost un tur frumos, sincer. Calificările au decurs destul de bine și am reușit să fac niște tururi bune, mai ales cel de la final, care este întotdeauna cel mai important. O treabă grozavă a echipei și sunt fericit cu ziua de azi.”

Navigând prin condiții provocatoare și vântoase pe parcursul calificărilor, el a continuat: „Toată lumea se plânge pentru că e dificil, nu e ușor acolo… La fiecare tur trebuie să știi cam la ce să te aștepți, să știi cât de mult poți să împingi, unde sunt limitele, dar asta este treaba noastră, la urma urmei. Nu e ușor, dar m-am simțit confortabil acolo, mașina s-a simțit uimitor. Avem niște upgrade-uri pe mașină pentru prima dată după o vreme și totul funcționează foarte bine, așa că un mare mulțumesc echipei.”

Va fi o luptă dificilă”

Deși Norris a obținut prima sa victorie în F1 la Miami, britanicul nu a reușit să transforme niciuna dintre cele trei pole-uri anterioare în victorii, inclusiv la Marele Premiu al Spaniei și Ungariei, mai devreme în acest sezon.Amintindu-i-se de începuturile sale la acele două curse, având în vedere că a pierdut conducerea în ambele ocazii, Norris a zâmbit: „Nu știu de ce spui asta! Sunt entuziasmat pentru mâine. Sunt sigur că va fi dificil. Max a fost rapid tot weekendul. Știu că l-am prins azi, dar el este tot pe locul al doilea și va oferi o luptă bună, mai ales la cursa lui de acasă. Abia aștept.”

Norris speră să pună capăt seriei de victorii de acasă a lui Verstappen, care durează din 2021.

Norris va spera să pună capăt seriei de victorii de acasă a lui Verstappen, care se întinde până în 2021

Piastri, dornic să urce în clasament

Colegul de echipă al lui Norris, Oscar Piastri, va începe cursa de duminică de pe locul al treilea pe grilă, după ce a avut o performanță mai puțin convingătoare în ultimul tur Q3, comparativ cu eforturile sale din Q1 și Q2.

„Pur și simplu nu am făcut o treabă suficient de bună”, a recunoscut australianul. „Cred că prima jumătate a turului a fost destul de solidă, dar a doua jumătate pur și simplu nu a fost ceea ce aveam nevoie. Mașina a fost foarte rapidă în acest weekend. E puțin dezamăgitor să nu fim puțin mai sus, dar avem în continuare o mașină bună de cursă sub noi, putem obține niște puncte foarte bune și, sperăm, niște trofee mâine. Vom da tot ce putem.”

Întrebat dacă simte că poate încă lupta pentru victorie, Piastri a adăugat: „Cred că nu este exclus. Ritmul a părut bun pe termen lung și am fost destul de rapizi în ultimele câteva weekenduri. Sperăm că vom avea o zi bună mâine, să avem un start bun și să încercăm să câștigăm câteva poziții dacă pot. Sunt poziții bune de obținut mâine.”

Astfel, ambii piloți McLaren sunt pregătiți pentru o cursă intensă la Zandvoort, unde vor încerca să conteste dominanța lui Verstappen pe teren propriu. Rămâne de văzut cum se va desfășura această competiție captivantă în ziua cursei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *