Știri Formula1: Sergio Perez nu are nevoie de locul doi pentru a-și păstra locul în F1, spune conducerea celor de la Red Bull

Distribuie articolul:

Șeful Red Bull, Christian Horner, este ferm convins că Sergio Perez nu trebuie să termine pe locul doi în campionatul piloților de Formula 1, din acest sezon, pentru a-și păstra locul în 2024.

Perez s-a confruntat cu numeroase dificultăți în calitate de coechipier al lui Max Verstappen pe parcursul anului 2023, și nu a reușit să câștige o cursă în dominantul RB19 de la Marele Premiu al Azerbaidjanului.

Dificultățile sale au generat uneori întrebări legate de faptul că Red Bull ar putea încerca să găsească o modalitate de a rezilia contractul pe care îl are pentru 2024 și de a introduce un înlocuitor.

Speculațiile în acest sens au fost alimentate și mai mult de sugestiile potrivit cărora mentalitatea Red Bull în această privință va fi decisă de faptul că Perez va termina sau nu pe locul al doilea, după Verstappen.

Totuși, Horner insistă, că Perez are locul asigurat la echipă și în sezonul 2024, indiferent de poziția pe care o va ocupa în clasamentul general al piloților.

Nu există un obiectiv de acest gen„, a spus Horner, când a fost întrebat dacă viitorul lui Perez depinde de terminarea pe locul doi.

Nu am terminat niciodată pe primele două poziții într-un campionat. Am terminat pe primul și al treilea loc de câteva ori cu Mark [Webber] și Sebastian [Vettel]. De asemenea, anul trecut am avut o situație identică cu Max și Checo.

Așadar, cu această mașină, ar fi fantastic, într-un asemenea sezon pe care l-am avut, dacă am putea termina pe primul și al doilea loc.

Nu am vorbit cu Checo niciodată despre așa ceva. Nu i-am impus să termine pe locul doi pentru a rămâne în cadrul echipei și în sezonul viitor. Asta nu s-a discutat niciodată„.

Horner a declarat că Red Bull nu-și dorește nimic mai mult decât să-l vadă pe Perez revenind la forma pe care a arătat-o la începutul anului, când s-a luptat cu Verstappen pentru victorii în prima parte a campionatului.

Îl cunoaștem pe Checo„, a spus el. „Dacă vedeți performanțele lui Checo în prima parte a anului: Bahrain, a fost foarte, foarte strâns cu Max. Cursa din Arabia Saudită, a fost o cursă grozavă între cei doi, iar la final, diferența a fost foarte mică.”

„În Azerbaidjan, Checo a câștigat cursa. Acestea sunt genul de performanțe de care știm că este capabil. Cred că este vorba doar de a-l readuce în acea stare de spirit potrivită și performanțele vor apărea din nou.”

În timp ce Horner a declarat că nu există niciun dubiu cu privire la faptul că Perez va rămâne la Red Bull până în 2024, dincolo de asta, echipa se gândește la potențiale opțiuni pentru sezonul 2025.

Cu siguranță nu ducem lipsă de opțiuni pentru 2025. Bineînțeles, avem destul timp să ne uităm și să evaluăm asta, dar sunt atât de mulți factori implicați în alegerea unui pilot.

Întrebat dacă există totuși îngrijorări legate de faptul că Red Bull se va „chinui” să găsească pe cineva care să fie dispus să se confrunte cu Verstappen în aceeași mașină, Horner a fost clar că acest lucru nu va fi o problemă.

„Vom găsi piloți care vor vrea să lupte cu Max”, a spus el. „Cred că la cât de mult interes există pentru a fi pilot Red Bull Racing în 2025, cu siguranță nu ducem lipsă de opțiuni„.

A declarat Horner într-un interviu recent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *