You are currently viewing Piastri recunoaște că McLaren trebuie să revizuiască o zonă cheie după Marele Premiu al Olandei, reflectând asupra unui weekend „dezamăgitor”

Piastri recunoaște că McLaren trebuie să revizuiască o zonă cheie după Marele Premiu al Olandei, reflectând asupra unui weekend „dezamăgitor”

Oscar Piastri, pilotul australian al echipei McLaren, a declarat că vor exista „câteva lucruri de analizat” pentru el și pentru echipă după Marele Premiu al Olandei, unde a ratat șansa de a urca pe podium și a trebuit să se mulțumească cu poziția a patra.Pornind de pe locul al treilea pe grilă, în spatele lui Max Verstappen și Lando Norris, ambii piloți McLaren au pierdut poziții importante la start – australianul fiind depășit de George Russell, iar britanicul de Verstappen de la Red Bull.

În timp ce Norris a reușit să recupereze terenul pierdut și să preia conducerea de la Verstappen, câștigând în final cursa, Piastri a pierdut și mai mult din poziția pe pistă din cauza unei strategii de a rămâne mai mult pe circuit decât restul rivalilor din frunte în prima parte a cursei.Piastri a revenit pe circuit după unica sa oprire pe locul al cincilea, în spatele lui Russell și Charles Leclerc, și, deși avantajul cauzat de pneurile sale mai proaspete i-a permis să-l depășească pe pilotul Mercedes, nu a fost suficient pentru a repeta manevra asupra pilotului Ferrari, terminând astfel pe locul patru.

„Este păcat”, a comentat Piastri când a fost întrebat să reflecteze asupra prestației sale din cursă și asupra ratării podiumului. „Cred că a fost un weekend destul de dezamăgitor, sincer. Calificările nu au fost atât de puternice pe cât aveam nevoie, și nici cursa nu a fost. Evident, startul a fost destul de slab pentru amândoi (piloții McLaren), și există ceva de revizuit acolo pentru noi ca echipă. Apoi, nu am reușit să fac progresele de care aveam nevoie. M-am blocat în aerul murdar și, din acel moment, a fost o după-amiază destul de dureroasă, așa că cu siguranță sunt câteva lucruri de analizat.”

Piastri a explicat apoi raționamentul din spatele prelungirii primei sale perioade pe circuit, rămânând pe pistă cinci tururi mai mult decât coechipierul său câștigător al cursei, Norris, înainte de a schimba anvelopele medii cu unele dure.„Cred că odată ce am fost subcutat de Leclerc, singura noastră opțiune a fost să continuăm, într-adevăr”, a spus el, referindu-se la oprirea monegascului cu nouă tururi mai devreme. „Cred că a funcționat bine în cazul lui Russell, dar până când am ajuns la Leclerc, era deja prea târziu, iar avantajul de pneuri a dispărut aproape complet. Un pic păcat, dar cred că sunt și alte lucruri de lucrat din weekend.”

În ciuda dezamăgirii de a nu urca pe podium, punctele adunate de Piastri au ajutat echipa McLaren să reducă din nou diferența față de Red Bull în clasamentul constructorilor – marja fiind acum de 30 de puncte.

Maria Roxana

Pasiunea mea pentru motorsport nu a fost o întâmplare, ci o descoperire fascinantă într-un moment aparent banal. Era o zi obișnuită din 2014, când, în timpul unei pauze publicitare pe Disney Channel, am schimbat canalul din curiozitate. Pe ecran, motorul puternic al monoposturilor răsuna dincolo de granițele circuitului de la Silverstone, iar imaginea piloților care împingeau limitele vitezei m-a captivat instant. Atunci am știut că am găsit ceva special. Formula 1 a devenit, din acel moment, mai mult decât un hobby: a devenit o pasiune care îmbină tehnologia, strategia și adrenalina într-un spectacol unic. De la duelurile roată la roată până la detaliile tehnice care definesc performanța pe pistă, fiecare cursă este o lecție de ambiție, inovație și perseverență. Îmi place să înțeleg mecanismele din spatele succesului, să analizez deciziile strategice și să trăiesc emoția fiecărei curse ca și cum aș fi acolo, pe linia boxelor. Motorsportul m-a învățat că, dincolo de viteză, contează pasiunea, determinarea și dorința de a nu renunța niciodată. For every question why, motorsport was my because.

Lasă un răspuns