Piero Taramasso: „366 km/h? Pneurile noastre nu au probleme nici la 400 km/h.”

Distribuie articolul:

Recordul de viteză atins de Brad Binder, la Mugello (366 km/h), nu a reprezentat un motiv de îngrijorare pentru furnizorul de pneuri al competiției. Conform lui Piero Taramasso, anvelopele Michelin pot „suporta” și o viteză maximă de 400 km/h.

Piero Taramasso: „Nu este nici o problemă. Am testat intensiv, iar pneurile noastre pot suporta și o viteză de 400 km/h.”

În altă ordine de idei, Binder a declarat că nu a rulat cea mai agresivă mapare a motorului, atunci când a atins această viteză de top.

Brad Binder: „Să fiu sincer, nu am atins limitatorul, deci puteam să fiu și mai rapid.”

„Este ciudat. Pe linia dreaptă, nu simți atunci când ai acest surplus de viteză. În schimb, acești km în plus, îi simți pe perioadele de frânare.”

„A fost impresionant. În cursa de Sprint (de la Mugello), am profitat de aspirația oferită și astfel am atins această performanță. Vreau să mulțumesc echipei, care a făcut o treabă foarte bună.”

În prezent, motociclete clasei supreme sunt mai rapide cu aproximativ 50 km/h, în comparație cu prototipurile de 500 cc. Odată cu schimbarea regulamentului tehnic, în sezonul 2027, se urmărește reducerea vitezei de top.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *