Pierre Gasly: „Am fost înlăturat pe nedrept din cadrul echipei Red Bull”.

Distribuie articolul:

Pierre Gasly consideră că a fost înlocuit pe nedrept la Red Bull, în a doua „jumătate” a sezonului 2019. În cadrul podcast-ului „Beyond The Grid”, el a făcut o serie de declarații interesante cu privire la acest subiect.

După ce a părăsit „corabia” celor de la Red Bull, Pierre Gasly a avut un sezon bun, în 2023. Prin urmare, francezul a fost o prezență „constantă” în zona punctelor. Francezul a reușit să se integreze foarte bine, în cadrul noii sale echipe.

Podiumul obținut la Zandvoort va fi probabil punctul culminant al acestui an, deși au mai rămas două etape de disputat (Las Vegas și Abu Dhabi).

În prezent, Alpine se află într-o perioadă de stagnare. Precum în sezoanele precedente, echipa franceză are un monopost de „mijlocul clasamentului”.

Această „stagnare” a celor de la Alpine, a fost luată în considerare și de Pierre Gasly, la momentul semnării contractului cu echipa din Hexagon. Până la urmă, în cadrul echipei Alpha Tauri, Pierre avea șanse (măcar teoretice), la un potențial loc la Red Bull.

Cu toate acestea, de când Gasly a fost înlocuit de echipă, la jumătatea sezonului 2019, Red Bull nu i-am mai oferit nici o șansă reală. Astfel, pilotul francez a fost nevoit să se „reorienteze” pe piața transferurilor.

Gasly: Am fost concediat pe nedrept.

Nu am discutat cu Red Bull, referitor la motivele din spatele acestei comcedieri. Sper ca într-o bună zi, să avem ocazia să o facem.”, a declarat el în cadrul podcast-ului Beyond The Grid.

Poate că au propriile păreri despre anumite lucruri, dar sunt anumite aspecte care erau evidente.

Concedierea mea nu a fost chiar corect. Dar, oricum, acesta este sportul. Am învățat și eu, că nu există corectitudine în sport.

Am închis acest capitol, odată cu plecarea mea de la AlphaTauri. La Alpine, am început un nou capitol în cariera mea de pilot.”

„Datorită experienței acumulate, pot spune că sunt mai bun (ca pilot și persoană) decât eram în trecut.”

În 2019, a existat o discrepanță clară (de valoare), între coechipierii Red Bull. Gasly nu a arătat că se poate ridica, la nivelul lui Max Verstappen. Însă, cu excepția lui Daniel Ricciardo (în 2016 și 2017), nimeni nu a reușit să se apropie de performanțele pilotului olandez (în interiorul aceleiași echipe).

Oricum, Galsy poate fi mulțumit, de rezultatele pe care le-a obținut în F1. Pilotul francez are o victorie (la Monza) și câteva podiumuri. De asemenea, locul său la Alpine, pare „asigurat” în momentul de față.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *