Pierre Wache: „RB20 are probleme în virajele de viteză mare.”

Distribuie articolul:

Red Bull a câștigat aproape toate cursele în sezonul precedent (cu excepția etapei din Singapore). Totuși, în 2024, echipa din Milton Keynes nu a reușit să repete performanța din sezonul precedent. Conform lui Pierre Wache, directorul tehnic al echipei Red Bull, monopostul RB20 a avut evoluții neconvingătoare în virajele de mare viteză.

Într-o serie de declarații făcute celor de la Autosport, Wache a vorbit despre dificultățile pe care Red Bull le-a întâmpinat în acest sezon.

Pierre Wache: „Mă așteptam ca monopostul nostru să fie mai competitiv. Deisgur, noi am făcut progrese comparativ cu sezonul precedent, dar nu am extras totuși maximul de performanță în anumite departamente.”

„Problema principală o reprezintă virajele de mare viteză. Ne așteptam să fim mai rapizi în acest tip de viraje, pe baza datelor pe care le-am obținut în simulator.”

Întrebat despre faptul dacă se aștepta ca echipele rivale (în speță McLaren și Mercedes) să recupereze deficitul, Wache a declarat: „Ne-am așteptat ca opoziția să ne ajungă din urmă chiar mai repede, asta ca să fiu sincer cu voi.”

„În 2022, la începutul sezonului, noi ne aflam în spatele celor de la Ferrari. Ei aveau cea mai rapidă mașină. Ne-am așteptat să avem o competiție mult mai accerbă din partea celorlalți în 2023, dar acest lucru nu s-a întâmplat.”

„Regulamentul este același pentru toți, iar performanța pe care o poți adăuga monopostului este una limitată. Avem același set de reguli. Deci, nu este o surpriză. Am fost prinși din urmă de către adversari.”

Sursă imagine: Oracle Red Bull Racing

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *