Red Bull își propune să îmbunătățească „toate aspectele” noului monopost RB20 în comparație cu mașina din sezonul trecut.

Distribuie articolul:

Red Bull spune că încearcă să îmbunătățească „toate aspectele” dominantului RB19 pentru anul viitor, în contextul în care se sugerează că lupta la vârf va fi mult mai strânsă în comparație cu sezonul trecut.

Echipa din Milton Keynes vine după o campanie cu adevărat dominantă în 2023, în care a câștigat toate cursele, cu excepția uneia (Singapore), în drum spre câștigarea coroanei constructorilor și a celei a piloților alături de Max Verstappen.

Dar, în ciuda performanțelor din sezonul trecut, echipa nu se apleacă pe „laurii victoriei” – în ciuda faptului că avantajul său actual va fi (probabil) menținut și în acest sezon – așa că Red Bull eforturi considerabile pentru a obține progrese suplimentare în timpul iernii.

După ce a întrerupt dezvoltarea la mijlocul acestui sezon pentru a se putea concentra asupra proiectului din 2024, s-a vorbit despre faptul că RB20 va fi o schimbare radicală în ceea ce privește designul și aspectul față de mașina actuală.

Vorbind la Gala Premiilor FIA de la Baku, campionul mondial Verstappen a considerat că, deși RB19 era extrem de performant, totuși, existau câteva zone destul de clare care necesitau “actualizări”

Nu cred că se poate vorbi despre procente sau orice altceva, dar există întotdeauna lucruri pe care le putem face mai bine”, a spus el.
„Știm că mașina a fost foarte, foarte dominantă, dar am văzut și câteva puncte slabe ale mașinii, unde cred că putem face mai bine. Și la asta lucrăm pentru anul viitor.”

Șeful echipei, Christian Horner, consideră că, în lipsa unor schimbări majore ale regulilor până în 2024, există o bună oportunitate pentru rivalii de la Red Bull de a recupera decalajul, motiv pentru care s-a și început atât de rapid, munca la RB20.

Regulamentul nu se va schimba, așa că ecartul dintre echipe o să scadă.”, a spus el. „Am văzut acest lucru în diferite momente pe parcursul anului trecut. Așa că, noi, trebuie să îmbunătățim și trebuie să continuăm să evoluăm în ceea ce privește dezvoltarea monopostului.”

Cred că toate aspectele RB19 au fost analizate și se vor regăsi (îmbunătățite) pe monopostul RB20. Sperăm să facem o mașină mai rapidă, pentru că sunt sigur că asta vor căuta să facă și concurenții noștri”.

Cifrele nu sunt o unitate de măsură a îmbunătățirilor

Red Bull și Verstappen știu că va fi aproape imposibil să se raporteze la realizările din acest an din punct de vedere statistic – probabil că performanțele din 2023 vor fi aproape imposibil de atins.

Cu toate acestea, echipa consideră că, chiar dacă nu va câștiga alte 20 de curse în 2024, există încă loc pentru a îmbunătăți comportamentul monopostului.

Max a declarat:

În mod realist, desigur, nu poate fi mult mai bine decât ceea ce am realizat. Dar cred că nu este întotdeauna vorba despre a încerca să câștigăm 20 de curse.”

Este vorba și despre a încerca să găsești îmbunătățiri din punct de vedere al evoluției tale și al mașinii. Și dacă asta înseamnă că anul viitor am îmbunătățit mașina și putem lupta din nou pentru campionat, dar nu voi câștiga decât 10 curse, este de asemenea în regulă.

„În acest an, am avut parte și de o situație fluctuantă din punct de vedere al performanțelor echipelor. Într-un weekend am avut adversar o anumită echipă, apoi în cealaltă săptămână a fost o altă grupare. Așadar, mă aștept ca anul viitor să avem parte de mai multă stabilitate.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *