Rezultate si analiza – Austria, Spielberg Tier 1 (RRC, Sim Racing F1)

Distribuie articolul:

Austria a găzduit etapa a 10-a din RRC (sezonul 4). Cursa a fost una atipică, cu răsturnări de situație. La finalul ei, am avut prima schimbare de lider în clasamentul general, atât la piloți, cât și la constructori.

Datorita cedării lobby-ului, piloții au avut în calificări șansa unui singur tur rapid. La finalul calificărilor, Bogdan Moldovan a reusit al 4-lea pole-position (din acest sezon).

Din cauza naturii circuitului (unul rapid, îngust și scurt) am avut parte de câteva incidente și abandonuri.

În Sprint, Bogdan Molodvan a avut un start bun. El a fost urmat de Tudy si Beto. Mai în spate, ordinea a fost data (periodic) peste cap, luptele pentru poziții fiind riscante în Austria, ceea ce a dus și la apariția SC în turul 8/12.

În timpul perioadei de SC, primii patru piloți

(Bogdan Moldovan, Tudy, Beto si Jaguar) intră la boxe pentru a trece pe Softuri. După oprire, ei au revenit la mijlocul plutonului. La restart, grupul este condus de Beldy, Nelu si Redra, dar aceștia fiind „încălțați” cu pneurile medium (de la inceputul cursei), vor pierde treptat poziții în favoarea piloților ce au optat pentru softuri noi.

În ultimul viraj (din turul 11/12,) Tudy riscă și atacă poziția de lider a lui Beldy. Acesta este forțat să iasă de pe circuit. La „revenire”, Beldy s-a acroșat cu Tudy. Ambii piloti au abandonat. Cursa a fost câștigată de Bogdan Moldovan. Topul 3 a fost completat de către Nelu Sagu și Jaguar.

Cursa principală a fost o formaliate pentru Bogdan, acesta câștigând într-o manieră clară GP-ul austriac. Astfel, odată cu acest succes, Bogdan Moldovan a obținut a 3-a victorie consecutiva și a urcat pe primul loc în clasamentul general, cu șase etape înainte de finalul sezonului. În pofida victoriei dominatoare a lui Bogdan, acțiunea a fost prezentă în plutonul urmăritorilor.

Beto si Jaguar au luptat până în ultimul viraj, al ultimul tur pentru poziția a doua, câștigător fiind Beto.

Câștigătorul sezonului 3 bifează în Austria și cel mai bun rezultat al sezonului. Mai in spate, C. Andrei câștiga lupta cu Tudor, iar ulterior rezistă și asaltului din partea lui Nelu Safu, pentru a terminia pe poziția a patra. Cel mai bun rezultat din sezon și pentru Andrei. Tudy a terminat pe locul sase.

Dupa o urmărire de aproape jumătate de cursa și în urma unor tentative eșuate de atac, Lorenzo nu reușește să treacă de Redra în lupta pentru locul 7. Ultimele două poziții din puncte au fost ocupate de PRD Bogdan și Mecanicu.

Etapa următoare va avea loc la Monza, pe cel mai rapid circuit din calendar. Aici, esențial este un setup cât mai low-drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *