Rezultate și analiză – Qatar, Losail Tier 1(RRC, Sim Racing F1)

Distribuie articolul:

Bogdan Moldovan reușește un nou pole pentru Alfa Romeo, oprind cronometrul la 1:20.185.
Este urmat de către Leo, la +0.013s, și Tudy, la +0.122s. Memix, la prima cursă ca pilot titular Williams, pleacă de pe un onorabil loc cinci.

În cursă, startul a fost unul lipsit de incidente (în partea superioară a clasamentului), mici probleme au avut loc in spate, unde Jaguar a avut o problemă, iar Mecanicu a „pierdut” mașina și a ajuns pe ultima poziție (de unde avea să recupereze spectaculos până la finalul cursei, terminand în puncte).

În turul patru, Leo îl depășește pe Bogdan Moldovan și urcă pe prima poziție. Cei doi sunt urmați îndeaproape de către Tudy, care a reușit să se distanțeze la 2 secunde, de monoposturile Ferrari pilotate de Nelu Safu si Agonized. Cele doua „mașini roșii” au mers în tandem pe toată durata cursei, terminând întrecerea pe locurile 3 și 4.

La finele turului 15, Leo, aflat pe primul loc, la jumătate de secundă în fața lui Bogdan Moldovan, încearcă să „pareze” un eventual undercut și intră la pit-uri pentru a monta pneurile medium. Aceasta a fost unica sa oprire.

Bogdan Moldovan îl urmeaza în turul imediat următor, ieșind la aproape 2 secunde în spatele lui Leo, dar, a redus din diferență treptat, și în turul 22 se afla deja in zona de DRS.

Acesta își „cântărește” bine
mutarea pentru prima poziție, și atacă la intrarea în ultimul tur, pe lunga linie de start-sosire. Leo alege să nu se apere pe toată linia cu ERS-ul,n fapt ce s-a dovedit, ipotetic vorbind, putin neinspirat.

Totuși, el stă în spatele lui Bogdan pe toată durata ultimului tur, Leo fiind devansat de Bogdan pentru doar 68 de sutimi.

Agonized obține un nou podium pentru Ferrari, Scuderia fiind destul de aproape în cateva ocazii, de prima victorie obținută în acest sezon.

Așa cum spuneam mai sus, Nelu Safu își urmează coechipierul și încheie cursa pe poziția a patra. C. Andrei, dupa o primă parte de sezon dezastruoasă, pune reușește un loc cinci și menține, alături de Bogdan, Alfa Romeo pe primul loc cu 4 curse rămase de disputat.

Mecanicu și si Jaguar încheie cursa pe locurile 6 și 7, ambii dupa reveniri spectaculoase. Mexmix, RRC_Andrei și Tzoty completează topul 10.

Următoarea cursa este în Las Vegas, în același weekend cu etapa din Formula, iar împreună cu etapa din America ne apropiem tot mai mult, de finalul sezonului 4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *